Norvég milliárdos: Elon Musk megjegyzései nem változtatnak semmin

Kjell Inge Rokke norvég milliárdos szerint a Bitcoin mainstreamé válása elkerülhetetlen. A Teslával ellentétben, amely leállította a kriptovaluta fizetéseket, Rokke cége most fontolgatja a Bitcoin fizetőeszközként való elfogadását, hangsúlyozva, hogy Elon Musk megjegyzései a kriptovaluta környezetvédelmi problémáiról semmin sem változtatnak. 

A norvég olajmogul még mélyebbre merül a Bitcoinban

A norvég olajmilliárdos, Kjell Inge Rokke úgy véli, hogy a Bitcoin dollármilliókat érhet. Az Aker ASA ipari befektetési társaság közel 70%-át birtokolja, amely az Aker BP olajtermelő vállalat tulajdonosa. A társaság nemrég a zöld technológiák és a megújuló energiaforrások területére lépett.

Rokke lelkesedése a Bitcoin iránt hatással volt az Akerre, amely a BTC fizetőeszközként történő elfogadásának gondolatával játszott el – jelentette a Bloomberg szombaton. “Kíváncsiak vagyunk erre a technológiára” – idézték Oyvind Eriksen Aker vezérigazgatót.

Az Aker feje kifejtette, hogy a fizetési rendszert még nem konfigurálták a kriptopénz elfogadására, de megjegyezte, hogy “a dolgok itt nagyon gyorsan történnek”. Eriksen emellett hangsúlyozta, hogy nem idegen tőle a Bitcoinban történő fizetés gondolata.

Aker megjegyzése Elon Musk Teslájának bejelentését követte, amely felfüggesztette a Bitcoin fizetési lehetőséget. “Aggódunk a fosszilis tüzelőanyagok gyorsan növekvő használata miatt a Bitcoin bányászatához és a tranzakciókhoz…” – közölte a Tesla.

A Tesla és Musk által a Bitcoin környezetvédelmi problémáiról tett megjegyzésekre reagálva Aker megerősítette, hogy Musk legutóbbi megjegyzései “semmin sem változtatnak”.

Rokke az év elején a részvényeseknek írt levelében azt írta, hogy a Bitcoin belépése a mainstream gazdaságba elkerülhetetlen. A kriptovaluta volatilitása ellenére úgy fogalmazott:

“A kérdés nem az, hogy mainstreammé válik-e, hanem az, hogy mikor… Nagy volatilitásra kell számítanunk. De minket nem érdekel, mert hiszünk a hosszú távú működőképességében.”

Rokke márciusban alapított egy Bitcoin befektetési társaságot Seetee AS néven, 60 millió dollár kezdeti tőkeinjekcióval. Elmondta, hogy a Seetee likvid eszközei Bitcoinban lesznek.

Rokke lelkesedése a Bitcoin iránt egy másik norvég milliárdost is a kriptopénzhez vonzott. Øystein Stray Spetalen áprilisban azt mondta, hogy vásárolt némi BTC-t, miután olvasta, hogy “Røkke beszállt a Bitcoinba“. Bevallotta: “Nem bírom elviselni, hogy Røkke pénzt keres, én meg nem.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.