Növekszik a DeFi aktivitás a Binance Smart Chain platformon

A Binance Smart Chain hálózaton az aktivitás tovább növekszik, miután az aktív tárcák száma a hálózaton túllépte a 608 ezret napi átlagban a harmadik negyedévben a DappRadar jelentése szerint. Az elemzőcég kiemelte, hogy ez negyedéves alapon 20%-os növekedésnek felel meg. Ha pedig éves összehasonlításban nézzük, akkor már 487%-os növekedésről beszélünk.

Felpörgő aktivitás

A DappRadar adatai szerint ez a megnőtt aktivitás a Binance nevével fémjelzett standalone proof-of-stake (PoS) platformra koncentrálódik, amely parallel fut a Binance Chain hálózattal. A megnövekedett aktivitás igazodik a pozitív iparági trendekhez is.

A play-to-earn (P2E) – játssz és keress pénzt – típusú új hullán az egyik fő hajtóereje az iparág inkrementális növekedésének.

Binance Smart Chain aktivitás

A játékszegmens felelt napi szinten átlagban 168,700 egyedi aktív tárca műveletért az utolsó negyedévben. Ezzel a mérőszámot 1700%-kal javította az előző negyedévhez képest,” foglalja össze a riport. Több százezer új játékost vonzott be ugyanis a platform. Mindeközben a napi egyedi aktív tárca interakciók száma a DeFi appokkal csökkent. 14%-ot esett vissza az előző negyedévhez képest, és átlagosan 412 ezer egyedi aktív tárca műveletet jelent.

Binance Smart Chain játékok

A Mobox:NFT farmer az egyik legnépszerűbb Dapp játék az iparágban. Az alkalmazás szeptemberben átlagban napi 30 ezer egyedi aktív tárca műveletet generált, ez 335%-os növekedés az előző hónaphoz képest.
A Mobox lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a likviditást biztosító szolgáltatók (liquidity provider – LP) tokenjeit stakeljék, amiért cserébe jutalmakat kapnak KEY-ek formájában. A KEY-ek lényegében hozamvadász tokenek, amelyek NFT-ekhez kapcsolódnak. Az NFT-eket pedig fel lehet használni mint játékkarakterek, vagy stakelni lehet azokat a MOBOX platformon.

A CryptoBlades egy másik népszerű BSC játék, amelyet óriási figyelem övezett az utolsó negyedévben. A játék lehetővé teszi, hogy a játékosok különféle játék versus környezet, azaz player-versus-environment (PVE) csatákat vívjanak. Közben pedig a játék saját pénznemében, a SKILL-ben jutalmakat szerezzenek. A  platformon lévő SKILL stakelésével a játékosok növelhetik a tokenjeiket vagy fejleszthetik a karaktereiket.
Augusztus 6-án a játék több mint 406 ezer egyedi aktív tárca műveletet generált a játék dapp-ban. Azóta az érdeklődés kicsit alábbhagyott a játék iránt.”

A hálózat TVL-je

Habár a BSC felhasználók egyre nagyobb érdeklődést mutatnak a GameFi dapp-ok iránt, a hálózaton lekötött teljes érték (total value locked -TLV) még mindig növekszik,” emelte ki a riport.
A legfontosabb mérőszám alapján a BSC a második legnagyobb blokklánc a DeFi szegmensben,” hívta fel a figyelmet a DappRadar. “A hálózaton lekötött teljes érték elérte a 17.78 milliárd dollárt Q3-ban. Ezzel 18%-os növekedést ért el az előző negyedévhez képest.

Binance Smart Chain TLV

A Binance Smart Chain egyik legfontosabb Dapp-ja a PancakeSwap, amely egymaga 8.71 milliárd dolláros TLV-vel rendelkezik..
A legnagyobb automated market maker (AMM) a BSC platformon 3.06 millió egyedi aktív tárca műveletet hozott össze az elmúlt 30 napban, ami 21%-os havi növekedésnek számít. A DappRadar ezt egy DeFi gyémántnak nevezete.

PancakeSwap TLV

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük