Már majdnem 200 milliárd dollár van lekötve a különböző DeFi láncokon

Miközben kisebb-nagyobb hullámvölgyek mellett mostanában a kriptogazdaság is felívelő pályán van megint, számtalan DeFi token mutat szédületes szárnyalást. Ezzel párhuzamosan pedig 195 milliárd dollárra nőtt a lekötött, zárolt érték a különféle DeFi protokollokban. Ez 14%-os növekedés a két héttel ezelőtt 171 milliárd dolláros értékhez képest. Több elemzés is rámutatott, hogy az elmúlt héten igazán a DeFi coinok és okosszerződéses tokenek mentek igazán nagyot. Például a LUNA ára 37%-ot emelkedett, a SOL ára 22%-ot nőtt, míg a QTUM 42%-kal lett az elmúlt hét egyik DeFi-királya.

Egyértelműen szárnyal az egész DeFi szektor

De folytathatjuk még a listát azon tokenekkel, amelyek komolyat nyertek az elmúlt napokban. Például a DYDX, a HBAR, a VET vagy éppen a 119%-os árfolyamemelkedést produkáló AXS vagy a SHIB, amely szintén majdnem 100%-ot tudott bővülni. A defillama.com metrikája szerint október negyedikén 195,8 milliárd dollár volt lekötve DeFi protokollokban, közülük a Curve kriptotőzsdéje a legerősebb. Az összes érték 7,5%-a van itt zárolva, ami 14,7 milliárd dollár. Őket követi az Aave 14,65 milliárd dollárnyi lekötött összeggel, ami különösen szép teljesítmény. Azért kell ezt kihangsúlyozni, mert az Aave jelenleg csak három blokklánccal kompatibilis, míg a Curve esetén öt ilyen lánc van.

TVL

Továbbra is az Ethereumhoz köthető a legtöbb lekötött érték a különféle blokkláncok tekintetében. Ez közel 140 milliárd dollár, azaz a teljes lekötött DeFi összeg 70%-a. A legjobb 12 DeFi blokklánc listáján a zárolt összeg vonatkozásában a Binance Smart Chain áll az első helyen, őket követi a Solana, a Terra, a Polygon, az Avalanche, a Fantom és a Waves. Azt még ki kell emelni, hogy a legjobb decentralizált kriptotőzsdének számító Curve mellett nagyon jónak számít a Sushiswap, a Pancakeswap, az Uniswap és a Balancer is. Bár a Pancakeswap és az Uniswap csak egyláncos applikációk. Míg a Sushiswap akár 13 blokklánccal is kompatibilis lehet, míg a Balancer három lánccal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük