Új pénznemek érhetőek el az Opera böngészőjében

Az Opera MiniPay kriptopénztárcája mostantól USDT-t és USDC-t is kínál a felhasználóknak. 2023. szeptemberi indulása óta az Opera MiniPay alkalmazásának már hárommillió felhasználója van.

USDT és USDC az Opera MiniPay alkalmazásában

Az alternatív böngésző óriás, az Opera frissíti a kriptovaluta pénztárcáját a mobilböngészőjében, az Opera Miniben. A frissítéssel pedig integrálják a piac legnagyobb stabil érméit, a Tether USDT-jét és a Circle USDC-jét.

A MiniPay, az Opera Minibe épített pénztárca bevezeti a Pockets – azaz a zsebek új funkcióját. Ez lehető teszi, hogy a Celo dollár (cUSD) és az újonnan integrált stabilcoinok közötti egy kattintással történő lehessen a jövőben váltani.

A zsebek segítségével a MiniPay felhasználók könnyedén válthatnak a cUSD-t, USDT-t és USDC-t. Ráadásul mindezt váltásonként cent alatti díjakkal és rejtett költségek nélkül.

„Ez a funkció közelebb hozza az eszközök cseréjét a Web3 világában, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy könnyedén válthassanak mind a három stabil érme között. Elég egyszerűen áthúzni az érméket a virtuális zsebek között, és soha nem kell aggódniuk a tranzakciós díjak miatt” – mondta Jørgen Arnesen, az Opera mobil részlegének ügyvezető alelnöke.

A legtöbb pénztárca-felhasználó aggódik a magas tranzakciós díjak miatt

A 2023 szeptemberében elindított MiniPay a Celo blokkláncára épül, és a Mento Labst stabilcoiját, a cUSD-jét használta eddig, amely az amerikai dollár értékéhez van kötve. A pénztárcabővítést eredetileg Afrikában vezették be. Céljuk az volt, hogy segítsenek a helyi lakosoknak a stabil érmék küldésében és fogadásában – amihez mindössze egy mobilszámra van szükség.

„Tekintettel a fix internet-hozzáférés hiányára és a magas internetköltségekre, felismertük a blokklánc-kompatibilis peer-to-peer megoldások jelentős potenciálját a kontinensen” – mondta Arnesen.

Kutatásuk kimutatta, hogy a legtöbb fogyasztó aggodalmát fejezte ki a magas díjak, a megbízhatatlan szolgáltatási idő és a helyi fizetési lehetőségekkel kapcsolatos tranzakciók átláthatatlansága miatt.

Az új Pockets funkció mellett a MiniPay elindított egy Discover oldalt is a pénztárcába integrált decentralizált alkalmazások (DApps) számára. Az oldalt több natív DApp-ot jelenít meg, így a felhasználók közvetlenül hozzáférhetnek olyan eszközökhöz, mint például az Universal Basic Income protokollok, a megtakarítással kapcsolatos alkalmazások és persze a játékok.