Orosz jogászok szerint visszaszerezhető a 200 000 bitcoinnyi lopott Mt.Gox ügyfélletét

Egy ügyvédi iroda, a Zheleznikov & Partners jogi akciót kezdeményez Oroszországban, hogy visszaszerezze a 200 000 bitcoinnyi (BTC) ellopott Mt.Gox ügyfélletétet.

Egy szeptember 12-ei kérdezz-felelek során, a korábbi BBC újságírónak és Mt.Gox károsultnak, Andy Pagnak elmondták, hogyan kívánják a 2 milliárd dollárt érő BTC-t visszaszerezni az áldozatok nevében.

A Zheleznikov and Partners szerint a bűnüldöző szervezetekkel ápolt jó kapcsolataiknak hála vissza tudják szerezni a BTC-t azoktól az orosz nemzetiségű hackerektől, akiknél landolt a pénz. Az iroda elmondása szerint egyes támadókat már személy szerint azonosítottak.

“Le szeretnénk szögezni, nem ismerjük az összes elkövető személyazonosságát. Bízunk benne, hogy személyazonosságuk a meglévő információk rendőrségi felhasználásával szintén kiderül, de azt reméljük, amint elindul a rendőrség eljárás, felfedik magukat és kártéríteni tudjuk az ügyfeleket.”

Persze az iroda se fog ingyen és bérmentve segíteni. Azt már bejelentették, a visszaszerzett bitcoin vagyonnak akár a 75 százalékát is elkérhetik, mint munkadíj. Azt viszont kiemelik, hogy csakis akkor, ha a kártérítés sikeres.

Hogy pontosan miért álltak elő ilyen ‘kecsegtető’ ajánlattal, azt még nem tudni. Lehet szó egyszerű marketingről az irodájuknak, vagy valóban tudnak valamit Mt.Gox ügyben. Mindenesetre ismerve az orosz viszonyokat, még azon se lepődnénk meg, ha a feltehetően orosz Mt.Gox támadók próbálnák így tisztára mosni az ellopott bitcoinokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük