Orosz közösségi médiaóriás bányászható kriptovalutát vezetett be

Az orosz közösségi médiaóriás VKontakte (VK) elindította a saját kriptovalutáját, a bitcoinhoz hasonlóan bányászható VK Coint, jelentette a Tass hírügynökség.

A kezdeményezésről a múlt héten egyszer már beszámoltunk így a hír sokunkat nem érhet meglepetésként. A hivatalos VK közlemény ugyanakkor nem indukálja azt, hogy a technológiai alapja blokklánc (Mi az a blokklánc?) lenne azt viszont kijelentik, a kriptovaluta bányászható a VK szolgáltatásain keresztül.

Egy klikkelős játékalkalmazás segítségével lehet gyűjteni, amit át lehet utalni más felhasználóknak. Az alkalmazás elérhető iOS-ra és Androidra, áll a közleményben.

A VK Coin alkalmazás

Alapértelmezetten 0.001 VK Coint lehet gyűjteni és a felhasználók különböző turbókra költhetik azt a gyorsabb bányászat érdekében. Innentől már világossá válhat, hogy a VK Coinnak sok köze nincs a valós belső értékkel rendelkező kriptókhoz, legalábbis egyelőre.

A VK azonban hozzáteszi, hogy a későbbiekben a VK Pay belső utalási hálózatán keresztül átváltható lesz a coinok szolgáltatásokra és harmadik felek által biztosított kezdeményezésekre.

Április 5-én a VK Coin bányászatában 4 millió felhasználó vett részt, a leggazdagabb user már több mint 890 millió VK Coinnal rendelkezik.

A helyi TJ médiaportál a hír kapcsán hozzátette, a felhasználók eközben elkezdték a VK Coinjaik átváltását rubelre és szolgáltatásokra, mint például reklámfelület vásárlásra.

A VK egyelőre nem erősítette meg a natív játékérme pontos szerepét üzleti modelljében, de feltételezhetően nem több, mint egy pilotprojekt vagy tesztjellegű bevezetés a komolyabbnak ígérkező blokklánc alapú kriptója előtt.

A VKontakte úgy tűnik nem akar lemaradni a 2 milliárd felhasználóval rendelkező Facebook mögött, ami gőzerővel már 2018. decembere óta fejleszti a saját kriptovalutáját. A Facebook állítólag a Messengerén, Instagrammján és a WhatsAppjára integrálná a natív nem banki fizetőeszközét.

A Te privát kulcsod, a Te kriptód! Tárold digitális vagyonod hidegtárcán. Ingyenes házhozszállítás, több mint 100 támogatott kriptó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.