2500 ASIC bányászt foglaltak le az orosz hatóságok

2500 egység illegálisan importált Bitmain ASIC bányászt foglaltak le az orosz hatóságok.

Kriptovaluta kereskedési robotok megfizethető áron! Passzív jövedelem egy életre!

Az Intelion Mining bányászcég vezetője, Alexander Shashkov elmondása szerint a felfegyverzett ügynökök razziáztak a cég két irodájában is.

Shashkov a hírt egy július 25-én Moszkvában rendezett bányászkonferencián jelentette be.

Elmondása szerint nem volt tudomása, hogy a cége által behozott ASIC bányászt illegálisan juttatták az országba és csak azután foglalták le azokat, miután a tulajdonos nem tudott dokumentumokat felmutatni.

Az Intelion Mining ASIC hardverekkel kereskedik a saját bányász központjainak üzemeltetése mellett. A legtöbb bányász, amit az Intelion adatközpontjaiban üzemeltetnek, a tulajdonosok bányászai és nem a cégé.

A hardverek egy nagyobb, 6 012 ASIC-os rendelésnek az első részlete, amit még 2017 augusztus és 2018 február között szereztek be. A modellek között van Antminer S9-13.5, L3+, és D3 is, mind tápegységgel.

A hardver importőre a Far-East Trading and Industrial Company (DPTK) képtelen volt megfizetni a körülbelül 1.2 millió dolláros vámot.

“Meg nem határozott időpontban, de nem később mint 2017. augusztus 8-án, [a DPTK CEO-ja] Artem Aleksandrovich Bublik … ismeretlen személyekkel együtt bűnügyi machinációkba kezdett azzal a céllal, hogy elkerülje a magas vámot, ami az Eurázsiai Gazdasági Unióba importált ASIC bányászokat és tápegységeket sújtja,” áll a CoinDesk jelentésében.

A DPTK állítólag hamis dokumentumokat adott át a vámhatóságoknak, amin tévesen állt a bányászok ára.

Az importőr szerint a masinákat egy koreai cégtől szerezte be egy hongkongi közvetítőcégen keresztül. Ugyanakkor mikor az orosz vámhatóságok felvették a kapcsolatot a koreai céggel, akkor az elmondta, nincs üzleti kapcsolatuk a DPTK-val, az utolsó szerződésüket még 2012-ben írták alá.

A hardverek elkobzása komoly sokként érte az Inteliont és az ügyfeleit, de sokat nem tehet a hatósági döntés ellen.

Volt már az évben hasonló eset Iránban, mikor a határon 1000 bitcoin bányászt foglaltak le.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.