Oroszország: kriptobarát szabályozás és új olajfedezetű kriptovaluta?

  • 33
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Bár az orosz központi bank eddig inkább konzervatív és kriptoellenes véleményt képviselt, a dolgok hamarosan megfordulhatnak Oroszországban. A híresztelések szerint a Duma gazdasági ügyekkel foglalkozó tanácsa március végére kriptobarát törvényjavaslatot fogadhat el. Ráadásul egy olajfedezetű orosz kriptovaluta is egyre valószínűbbnek tűnik.

Oroszország és a kriptobarát szabályozások

Oleg Nyikolajev, a Duma egyik gazdasági politikával foglalkozó tanácsának tagja szerint március végére már el is fogadhatja az orosz törvényhozás az új javaslatot. Hogy ez pontosan mit is fog tartalmazni, arról nagyon sok részletet nem közölt a világgal, de egy dolgot kiemelt: a korábban kifejezetten kriptoellenes, konzervatív orosz központi bank álláspontjával szemben ez a kriptovállalkozások számára meglehetősen kedvező döntéseket fog tartalmazni.

A tervezet még nincs végleges formájában, azonban Nyikolajev elmondása szerint a döntéshozatal már a végső szakaszában jár, így előreláthatólag március végére már el is fogadhatják.

Oroszország szabályozás kriptovaluta

Olajfedezetű kriptovaluta az oroszoktól

Az orosz olajfedezetű kriptóról való híresztelésekre egy korábbi orosz energiaügyi miniszter, Igor Yusufov reagált – az ő közleménye pedig meglehetősen érdekes információkat tartalmaz az ügyről.
Yusufov szerint ugyanis az oroszok már az olajfedezetű kripto megalkotásának végső szakaszaiban járnak, és nagyon hamar piacra is dobhatják az új coint.

És hogy erre miért van szüksége az oroszoknak? Hasonló okokból, mint amiért Venezuela megalkotta a petrót korábban – hogy megkerülhessék a Donald Trump által kivetett gazdasági szankciókat.

Egy ilyen kriptovalutával ugyanis meg tudnák kerülni a jelenleg meglévő gazdasági és kereskedelmi akadályokat, és növelhetnék az eladásukat. Elmondásuk szerint pedig ezt nem csak ők tervezik elvégezni – hanem a többi olajban érdekelt versenytárs is, mint például Irán.

Amint a kriptovaluta megalkotása megtörténik, az oroszok nem akarnak rögtön a mélyvízbe ugrani szemben a venezuelaiakkal. Kezdetben a felhasználásukat csak az oroszbarát Független Államok Közössége (FÁK) szervezet tagországaiban szeretnék megkezdeni. Mivel a FÁK tagországok mindnyájan volt szovjet államok és jelenleg is erősen oroszbarát tendenciát mutatnak, itt viszonylag egyszerűen meg tudják valósítani a kriptó bevezetését.

Ezzel pedig biztonságos terepen próbálhatják ezt ki, az amerikai érdekszférától a lehető legmesszebb. Ha pedig már kialakult a már jól működő rendszer, akkor jöhet a többi ország is.

(Forrás: Rambler.ru)

Kövess minket Facebookon és Instagramon is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.