Otthagyhatja a Ripple az Egyesült Államokat

Chris Larsen, a Ripple cég felsővezetője az LA Blockchain Summit-on beszélt arról, hogy a blokklánc technológiai fintech startup otthagyhatja az Egyesült Államokat, mert megítélésük szerint az ország továbbra is ellenséges attitűdöt viseltet a kriptovaluta vállalkozásokkal szemben.

Larsen lehetséges új székhelynek Szingapúrt és az Egyesült Királyságot jelölte meg abban az esetben, ha nem történik pozitív előremozdulás az Egyesült Államok digitális eszközöket érintő szabályozásában.

Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a potenciális székhelyváltástól függetlenül továbbra is szövetségi szabályozás alá esnének, de legalább egy USA-n kívüli kriptókra fogékonyabb jogkörnyezet segíthetné a cég nemzetközi megítélését.

A blokklánc fizetési processzor vállalkozás immár több mint két éve jogi vitában áll a befektetőivel, akik vádja szerint az XRP token, a Ripple blokklánc hálózatának natív fizetőeszköze, egy értékpapír token, és mint olyanra, a SEC amerikai értékpapír felügyelet regulációi vonatkoznak.

Larsen szerint az összes szóba jöhető hoszt ország jobb feltételeket biztosít a kriptográfiai vállalkozásoknak az USA-val, szemben mialatt az Egyesült Államok inkább átengedi a terepet Kínának, ami már most vezető digitális valuta innovátornak számít.

A felsővezető a kriptovaluta bányászat állapotára is kitért kijelentve, hogy egy esetleges Joe Biden győzelem esetén több Kínában székelő vállalkozás is úgy dönthet, hogy visszatérhet az Egyesült Államokba ott folytatva elsősorban Bitcoin bányászatot. Mint tudott, a Bitcoin bányászat 65%-át kínai bányászok adják, köszönhetően a hardvergyártók közelségének és az olcsó áramdíjaknak. Hogy Chris Larson miből gondolja azt, hogy a Kínában székelő bányászok eredendően amerikai cégek, amik a fenti két paraméter miatt telepedtek meg ott és kedvezőbb USA szabályozás eredményére visszatérnének az Államokba, az az évszázad rejtélye.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük