Padlóra küldték az Aptost, vannak helyette jobb befektetések?

November 11-én az Aptos (APT) árfolyama tapasztalta az egyik legnagyobb növekedést a kriptopiacon. A korábbi 3.7 dolláros értékről egészen az 5 dolláros szintig tudott erősödni, pusztán néhány óra leforgása alatt. Ez a szint viszont jelenleg úgy néz ki, tarthatatlan volt, és az érme értéke ismét a 3 dollár felé közelít.

Írásunkban ismertetjük, hogy mire számíthatnak a közeljövőben az Aptos befektetői. Továbbá ismertetünk három olyan altcoint is, aminek az érték a következő években várhatóan rengeteget fog emelkedni.

Aptos árfolyam előrejelzés

Az Aptos (APT) egy viszonylag új érme a kriptopiacon. Ez a tény azonban nem akadályozta meg a befektetőket abban, hogy tetemes profitra tegyenek szert. Ezzel szemben az elmúlt 7 napban az Aptos árfolyama igazi hullámvasút volt: 8.1 és 3.6 dolláros érték között mozgott, és jelenleg úgy néz ki, további volatilitás várható az árfolyammal kapcsolatban.

Az APT piaci kapitalizációja 559 millió dollár, amivel a 71. legnagyobb kriptopénz a CoinGecko adatai szerint. A pénteki események hatására az Aptos napi forgalma meghaladta a negyedmilliárd dollárt. Ezt követően a hétvégére valamennyire konszolidálódott a hangulat, és vasárnapra az érme napi forgalma visszatért a 100 millió dolláros érték alá.

aptos arfolyam

Október 19-én érte el a token értéke rövid történetének csúcsát 13.73 dolláros árszintnél, azóta viszont több, mint 60%-kal alacsonyabb áron folyik a kereskedés. Ez azonban annyira nem meglepő annak fényében, hogy az FTX csődje a teljes piacot megrengette. A relatív erősség index (RSI) jelenleg 34-nél áll, ami alapján arra lehet következtetni, hogy a befektetők körében elsősorban bizonytalanság uralkodik. A két exponenciális mozgóátlag viszonyát mutató MACD indikátor állása szerint viszont nem kizárt, hogy rövid távon akár erősödésre is lehet számítani.

Ennek ellenére érdemes óvatosnak lenni, mivel az FTX körüli botránynak egyáltalán nincs még vége, sőt. Nem lehet kizárni, hogy további csontvázak fognak a következő hetekben kihullani a csődbe ment FTX tőzsde szekrényéből. Ezért is lehet érdemes fontolóra venni néhány alacsony piaci kapitalizációval rendelkező előrtékesítési szakaszában lévő projektet. Ezek amellett, hogy rövid időn belül képesek tetemes hozamot elérni, nincsenek kitéve a piac jelenlegi kaotikus állapotának.

Dash 2 Trade

Kétség sem férhet hozzá, hogy a Dash 2 Trade (D2T) az idei év egyik legizgalmasabb kezdeményezése. Ahogy naponta jelennek meg újabbnál újabb projektek úgy értékelődnek fel a pontos elemzéseket kínáló szolgáltatások

A Dash 2 Trade egy profi piaci elemzéseket biztosító kereskedői platform, ami jelenleg a harmadik előértékesítési szakaszánál tart. A néhány héttel ezelőtt megkezdett előértékesítés óta már több, mint 6 millió dollárt gyűjtött össze a platform 15 fős programozókból és profi kereskedőkből álló csapata.

Néhány nappal ezelőtt érkezett a bejelentés, miszerint a BitMart tőzsdéjén jegyzésre fognak kerülni a D2T érmék azt követően, hogy lezárul az előértékesítés. A BitMart mellett mindössze két héttel az elértékesítés kezdetét követően az LBank szintén jelezte, hogy hasonlóan a BitMarthoz, náluk is elérhető lesz a D2T.

A megnövekedett érdeklődés egyáltalán nem meglepő, mivel a fejlesztők olyan szolgáltatások együttesét teszik megszerezhetővé a felhasználók számára, amiket máshol nem lehet elérni. A hagyományos indikátorokon túl, elérhetőek lesznek például különböző társadalmi mutatók. Ezeknek a használatával azonnal értesülhetünk a közösségi médiában frissen felkapott érmékről, így soha nem fogunk semmiről lemaradni.

Szintén lehetőség lesz pillanatok alatt végrehajtani bármilyen új projekt előértékesítésének az elemzését. A platform helyettünk fogja elvégezni az átvilágítást, így azonnal láthatjuk majd mennyire legitim egy-egy új érme.

Biztosak lehetünk benne, hogy a Dash 2 Trade hamarosan minden profi kereskedő eszköztárában kiemelkedő szerepet fog kapni, ezért érdemes lehet még most csatlakozni a korai befektetőkhöz.

D2T token vásárlása

Impact Project

Az Impact Project fejlesztőinek célja a karbonkredit-kereskedelem forradalmasítása az IMPT tokenek segítségével. Az ökoszisztéma lényege, hogy a befektetők, amennyiben az Impact Project partnereinél vásárolnak, IMPT tokenekhez juthatnak.

Az elmúlt évek során, a környezetet érintő kérdésekkel kapcsolatban egyre gyakrabban került elő, hogy a nagyvállalatok milyen arányban veszik ki a részüket társadalmi, ökológiai vagy állami problémákból. Annak érdekében, hogy a vállalatok ökológiai szerepét könnyebben lehessen nyomon követni, létrehozták az ESG (Environmental, Social and Governance) pontozási rendszert. Az ESG szerepe kiemelkedő, hiszen a vállalat társadalmi megítélése mellett egyre több támogatásnak is függvényévé válik az elért ESG pontszám.

A legjobb pontszámmal rendelkező több, mint 25,000 vállalattal már leszerződtek az Impact Project fejlesztői, és a dolgok jelenlegi állása szerint úgy néz ki, a lista tovább fog bővülni.

A partereknél végrehajtott vásárlásokat követően a felhasználók több lehetőség közül is választhatnak azzal kapcsolatban, hogy mit akarnak csinálni a megszerzett IMPT érmékkel. Dönthetnek úgy, hogy befektetésként egy későbbi, magasabb árfolyamon majd eladják őket, vagy „nyugdíjazhatják” is a birtokolt érméket. Amennyiben az utóbbi mellett teszik le a voksukat a befektetők, abban az esetben a légkörből valóban kivonásra kerül 1 tonna szén-dioxid, majd a nyugdíjazott érméért cserébe a befektető egy értékes NFT műalkotást kap jutalmul.

Az Impact Project jelenleg az előértékesítés második szakaszánál jár, és már több, mint 12.7 millió dollár gyűlt össze az ökoprojektre. Akik csatlakozni szeretnének, megtehetik a projekt hivatalos weboldalán keresztül.

IMPT vásárlása

Calvaria: Duels of Eternity

Volatilitás ide vagy oda, abban egészen biztosak lehetünk, hogy a kriptojátékok előtt hatalmas jövő áll. Ezek közül is valószínű, hogy 2023 egyik legjobb játéka lesz a Calvaria: Duels of Eternity.

A blokklánc technológiát használó NFT kártyajáték célja, hogy csaták megvívásával minél erősebb paklira tegyen szert a játékos. A nyertes csatákat követően értékes kártyákban, illetve eRIA tokenekben részesülhetnek a felhasználók. Míg a megszerzett NFT kártyákat a platform piacterén el lehet adni, addig az eRIA tokenek segítségével fejleszteni lehet a meglévő paklit.

Ami a túlvilági környezetben játszódó Calvariat igazán nagyszerűvé teszi, hogy lehetőség lesz ingyenesen is részt venni a játékban. Minden felhasználó számára elérhető lesz egy ingyenes játékpakli, így a befektetőkön túl, a gémerek népes csoportját is be tudják majd vonni a fejlesztők.

Az előértékesítés során a befektetők RIA (nem összetévesztendő az eRIA érmékkel) tokeneket vásárolhatnak. Mivel a Calvaria egy decentralizált autonóm szervezet, ezért a RIA tulajdonosok maguk határozhatják meg a játék jövőjét. Amennyiben nem értenek egyet egy fejlesztéssel, abban az esetben megakadályozhatják azt és helyette javaslatot tehetnek, számukra kedvezőbb alternatívákra.

Ezen túl, az érmékből kártyákat lehet vásárolni, illetve a proof-of-stake (PoS)-el stakelni is lehet őket, amivel passzív jövedelemhez is hozzá lehet jutni.

A RIA deflációs érme, vagyis az idő múlásával nem fog veszíteni az értékéből azáltal, hogy túl nagyra nőne az elérhető érmék készlete. Ennek az ökoszisztémának hála, ahogy egyre több játékos csatlakozik a Calvaria világához, úgy fog ezzel párhuzamosan az érme is egyre nagyobb értéket képviselni a játékban.

A projekt jelenleg a negyedik előértékesítési szakaszának több, mint 80%-át maga mögött tudhatja, 1.7 millió dollár összegyűjtésével.

Több információ és a csatlakozás pontos menetéről bővebben a Calvaria: Duels of Eternity hivatalos honlapján keresztül lehet tájékozódni.

RIA token vásárlása