Partnerségre lépett a BitPanda kriptovaluta váltó és a Raiffeisen

A bécsi székhelyű Bitpanda váltó partnerséget kötött a hazánkban is aktív Raiffeisen bankkal, hogy blokklánc alapú megoldásokat integráljanak a bank nemzetközi utalási műveleteinél.

A közlemény szerint a konkrét együttműködés a Raiffeisen Bank International (RBI) és a Bitpanda között jött létre és a Pantos projekten dolgoznak majd együtt. Az open-source kutatási projekt olyan technológiai megoldásokra szakosodik, amik könnyebbé teszik a blokklánc platformok között (pl. a Bitcoin és az Ethereum blokklánca között) az átjárhatóságot. A váltó még a Bécsi Műszaki Egyetemmel közösen gründolta a kutatási projektet.

A Pantos első implementációja lenne az RBI Coin, ami a Raiffeisen blokkláncok közötti átjárhatóságot, és ezzel az értéktranszfert gyorsabbá és olcsóbbá lehetővé tevő megoldása lenne a bankközi és banki <-> vállalati tranzakciók végrehajtására.

“A Pantos technológia alapvető szerepet játszik az eszközök tokenizálásának megvalósításában a bankcsoportunkon belül, figyelembe véve az interoperabilitási szempontokat, ezáltal lehetővé téve a banki ügyfelek számára, hogy még átfogóbb és rugalmasabb felhasználási feltételekkel rendelkezzenek,” – kommentálta az együttműködést Christian Wolf, az RBI stratégiai partnerségekért felelős vezetője.

A projekt első célja egy működőképes technológia koncepció kifejlesztése lesz. Hasonló problémákat megoldó blokklánc platform több is létezik a piacon, elég csak a Ripplét vagy a Cosmos blokkláncot venni.

Kapcsolódó: Blokkláncok csatája: Ethereum vs Cosmos vs Cardano vs EOS vs Hyperledger

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük