A Ripple által támogatott PayID mégtöbb funkcióval bővül

Az Open Payments Coalition bejelentette, hogy univerzális fizetésazonosító hálózata, a PayID mostantól támogatja a végpontok közötti titkosított üzenetküldést, a felhőalapú működést és a fejlesztők számára készítettek egy ‘homokozót’ is – áll a sajtóközleményükben.

A koalíció tagjai a Ripple, a BitGo, a Blockchain.com, a Huobi, valamint több mint 40 globális vállalat és nonprofit szervezet. A PayID-vel a céljuk a tranzakciók egyszerűsítése globális szinten. Ezt úgy akarják elérni, hogy létrehoznak egy univerzális fizetési azonosítót, ami hasonló lenne egy e-mail címhez. Az azonosító használható lenne pénz küldésére és fogadására bármilyen szolgáltatáson keresztül és bármilyen valutában.

PayID

A PayID számos ügyfelet érhet el

A biztonság és az adatvédelem fokozása érdekében a legújabb rendszerfrissítés további ellenőrző eszközöket vezetett be. Ezek mind a feladó, mind a címzett számára segítséget nyújthatnak egymás ellenőrzésében. Az igazolható PayID egy végpontok közötti titkosító rendszert használ. Ez olyan üzeneteket generál, amelyeket csak a tranzakcióban részt vevő felhasználók olvashatnak – de a szervereknek vagy más harmadik félnek erre nincs jogosultsága.

„Ez azt jelenti, hogy a nem felügyelt tárca felhasználók most hasznát vehetik egy olyan modellnek, ami nem bizalomra épül. Így a vevőknek már nem kell megbízniuk PayID szolgáltatójukban. Ez számos előnnyel jár a nem felügyelt tárcák számára, mivel jelentősen csökkenti a PayID szerver bizalmi modelljének kockázatát, és megerősíti a potenciális hackerek elleni védekezését”– magyarázta a közlemény.

A vállalkozások és fejlesztők számára a szolgáltatás most egy speciális ‘homokozót‘ is kínál, amely lehetővé teszi számukra, hogy megismerjék és teszteljék a rendszert a tényleges bevezetés előtt, kiküszöbölve az implementációs akadályokat.

Végül azt is bejelentették, hogy a PayID mostantól támogatja az AWS Lambda-t. Az AWS Lambda egy szerver nélküli számítási platform, amelyet az Amazon Web Services részeként nyújtanak. A közlemény szerint a szabványnak megfelelő platform megkönnyíti a telepítési folyamatot az összes érdekelt vállalkozás számára azáltal, hogy csökkenti a saját külön szerverek kezelésével járó költségeket.

“A PayID az AWS Lambda-n ugyanúgy működik, mint a on-prem PayID szerver. De ez a fejlesztők számára kevésbé feszített vagy intenzív telepítést tesz lehetővé a PayID gyors és költséghatékony megvalósítása érdekében”– tette hozzá a közlemény.

Az Open Payments Coalition először június közepén mutatta be találmányát. A konzorcium közel 50 tagja közül a Ripple elmondta, hogy a rendszer 125 millió potenciális ügyfelet érhet el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük