Paul Tudor Jones szerint a kriptovaluták jelenleg jobb inflációs fedezetek, mint arany

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A milliárdos befektető, Paul Tudor Jones a CNBC-nek szerdán elmondta, hogy a kriptovaluták jelenleg jobb fedezettel rendelkeznek, mint az arany.

„Nyilvánvaló, hogy van helye a kriptónak. Egyértelműen vezeti a versenyt az arannyal szemben”- jelentette ki Jones.

Paul Tudor Jones, aki egy Bitcoin és kriptó bika, azt is hozzátette, hogy nagyon aggasztja őt az infláció növekedése, utalva arra, hogy komoly fenyegetésnek érzi az amerikai piacra és a koronavírus-járvány által megtépázott gazdaságra egyaránt. Még júniusban a milliárdos azt mondta, hogy a Bitcoin alkalmas arra, hogy a vagyonát hosszú távon megőrizze, emellett a világ legnagyobb kriptóját az aranyhoz hasonló értékmegőrzőnek nevezte.

„Egyszámjegyű kriptovaluta van a portfóliómban” – hangsúlyozta Jones, utalva a kriptovalutákban való részesedésének százalékos arányára.

Az arany, mint az infláció ellen fedezetet nyújtó befektetés általában a fogyasztói árak gyors növekedésével együtt emelkedne. Az elmúlt 12 hónapban azonban 8%-ot veszített, míg a Bitcoin ezen időszak alatt 437%-os növekedést ért el.

banner

A gyakran digitális aranyként emlegetett Bitcoint fizetési rendszernek tervezték, bár a digitális érme illékonysága miatt lassan terjedt el, mint fizetőeszköz. A mai napon a Bitcoin Jones megjegyzései után erősödött, ezenfelül szerdán 66 000 dollár fölé emelkedett, ami új rekordot jelent a kriptovaluta számára. A Bitcoin a nyár folyamán tengődött, rövid ideig 30 000 dollár alatt is volt, majd ismét növekvő pályára lépett.

A ProShare Bitcoin Strategy ETF 4,8%-ot ugrott a keddi ülésen, és további 3%-ot szerdán. Az ETF olyan Bitcoin határidős ügyleteket vagy szerződéseket követ, amelyek nem a készpénzes árra, hanem a jövőbeli árra spekulálnak. Jones az mondta, hogy ő személy szerint inkább magát a Bitcoint birtokolná, mint ETF-t. Másrészt szerinte az ETF jól fog működni, és a befektetőknek nagy megnyugvást jelent az a tény, hogy a SEC jóváhagyta a működését.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.