Pénzmosás lehetősége miatt vezetik ki az anonim érméket a Upbit tőzsdéről

Anonim érméket vezet ki az Upbit a kereskedésből szeptember 30-ig, arra hivatkozva, hogy visszaszorítsa a pénzmosás lehetőségét a kriptotőzsdén.

A dél-koreai Upbit pénteken jelentette be, hogy az alábbi hat anonim érme szeptember 30-tól nem lesz elérhető a platformon.

 Monero (XMR), DASH, ZCash (ZEC), Haven (XHV), BitTube (TUBE) és PIVX

Nem lehet sem kereskedni a fenti érmékkel és az árfolyamokat sem közlik majd tovább. Minden ügyfélnek át kell váltania bitcoinra, ethereumra vagy koreai wonra vagy pedig ki kell utalnia az érméket, ugyanis a váltás lehetősége is teljesen megszűnik szeptember végével.

A döntést azzal indokolták az Upbitnél, hogy szeretnék megakadályozni minden eszközzel, hogy pénzmosás gyanúja merüljön fel a platform használata során.

Az Upbit döntése néhány nappal azután érkezett, hogy a másik dél-koreai tőzsde, az OKEx is bejelentette, hogy kivezeti a Monero, Dash, Zcash, Horizen (ZEN) és Super Bitcoin (SBTC) érméket a kereskedésből a jövő hónaptól.

A szigorodó kereskedési szabályok mögött a nemzetközi pénzügyi szabályozó hatóság (FATF) iránymutatása áll, melyet júniusban frissítettek. Az új szabályozás értelmében ugyanis a kriptopénz tőzsdék kötelesek lesznek azonosítani minden olyan tranzakció küldő és fogadó felét, amely meghaladja az 1000 dollár értéket. A szabályozást elvileg 200 országban kellene implementálni jövő júniusig, annak ellenére, hogy sok esetben ez egyáltalán nem megvalósítható a decentralizált blokklánc technológia miatt.

Feltételezések szerint a Coinbase is pontosan emiatt delistázta a Zcasht az Egyesült Királyságban.