Perlik a Bitmaint, Roger Vert és a Krakent BCH hard fork manipuláció miatt

A floridai UnitedCorp a Bitcoin.com ügyvezető Roger Ver, a kínai bányászgép gyártó Bitmain és az amerikai Kraken kriptotőzsde perlésére készül, áll egy tegnap kiadott közleményben. A vállalat csalással és a hard fork manipulációjával gyanúsítja hármójukat. A felperes szerint Roger Ver és a két másik entitás a kínai kormánnyal együttműködve azon dolgozik, hogy centralizálja és átvegye az irányítást a Bitcoin Cash (BCH) hálózata felett.

“UnitedCorp úgy véli a felperesek összejátszottak annak érdekében hogy eredményesen eltérítsék a Bitcoin Cash hálózatot a 2018. november 15-re időzített szoftverfejlesztés után annak érdekében, hogy centralizálják a hálózatot — ami megsérti a Bitcoin indulása óta elismert normákat és protokollokat,” áll a Globenewswire-n kiadott közleményben.

A vállalat egyben felkérte a bíróságot, hogy azonnal függessze fel tevékenységüket mivel a bányászkartellek által november 15-e után okozott károk a bitcoin cash hálózatán hozzájárultak a jelenlegi általános kriptopénz-piaci vérfürdőhöz.

A bitcoin cash de facto publikus arcai és vezetői, Jihan Wu Bitmain CEO, az amerikai Kraken tőzsde és Roger Ver, egy meglehetően ellentmondásos akció keretében a hivatalos BCH árfolyam szimbólumot kicserélték a BCH ABC szimbólumára.

A hash-háború néven elhíresült epizód során a Bitcoin Cash ABC tábora a bitcoin hálózatáról kibérelt bányászokkal és extra több tízezer ASIC hardver hálózatra kapcsolásával biztosította győzelmét. Az ismert bitcoin maximalista, WhalePanda egyik twítjében rámutatott a megnövekedett bérelt hashráta tényére, ami Jihan Wu személyes közbenjárásának és Roger Ver bitcoin.com pooljának eredménye.

Ezen felül a UnitedCorp közlemény hozzáteszi, a Bitcoin ABC fejlesztőcsapata november 20-án egy “méregpirulát” töltött fel a blokkláncra (Deep Reorg Prevention) amely voltaképp megerősíti a Bitcoin Cash ABC kontrollját a megosztott főkönyv fölött. A kód segítségével az ABC fejlesztőcsapat állítólagosan teljes felügyeletet kap a jövőbeli BCH hálózatfrissítések bevezetése során.

A tevékenységük azonnali felfüggesztése mellett a UnitedCorp a bírósági ügy alatt meghatározott kártérítést követel a felperesektől.

A hírt nem vette jó néven a kriptopénz piac és az éjszaka során újra szabadesésbe kezdett. A bitcoin cash 12%-ot zuhanva jelenleg 104 dolláron kereskedik. A múlt évi augusztusi indulásakor egy bitcoin cash még 300 dollárt ért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük