BCH hash-háború: 90 000 új Antminer S9-et telepít a Bitmain a hard fork előtt

Durvul a BCH hash-háború. A bitcoin cash hard fork előtt a Bitmain 90 000 Antminer S9 telepítését tervezi az északnyugati Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területre, jelentette a kínai blokklánc híroldal.

 

Többször írtunk a november 15-ére beharangozott bitcoin cash (BCH) hard forkról amit a Bitmain szintén ki szeretne aknázni a közelgő hash-háborúban több tízezer új hardver telepítésével Hszincsiang szénben gazdag régióiba.

Egy helyi bányász üzemeltető Yu Hao nyilatkozta a DeepChain oldalnak, hogy a bányász óriás szinte az összes helyi bányásszal felvette a kapcsolatot október óta és meggyőzte őket, hogy további 90 000 gépet telepítsenek:

“[Bitmain] AntPoolja arra kért, hogy egy bányászfarm legalább 5000 gépet hosztoljon. De erre csak pár bányászfarm képes.”

Egy ismeretlen forrásra azt nyilatkozta a Bitmain “marketingeseinek fele Hszincsiangba ment hogy a helyi bányászokkal tárgyaljon további felszerelés telepítéséről.”

bitmain

A DeepChain írása szerint a szén jelentette energiabőségnek köszönhetően Hszincsiang és Belső-Mongólia óriás előnyt jelent az ipari méretekben operáló bányászoknak mint a Bitmain is mivel a dél-nyugati tartományokban található vízerőművek már nem képesek fedezni a bányászok energiaigényes tevékenységét.

A pekingi székhelyű Bitmain az egyik legnagyobb bitcoin cash tulajdonos és a BCH kliens Bitcoin ABC-t támogatja amely egyben a 15-ei hard fork kitalálója is. Az ABC skálázhatósági frissítéseket kíván bevezetni amit foggal-körömmel ellenez az nChain, amit az önjelölt Szatosi Nakamoto, Craig Wright vezet.

Wright a BCH protokoll Bitcoin-SV (BSV) mellett tör lándzsát, amit a legtöbb vezető bányászpool mint a BTC.com, AntPool, Btc.top, ViaBTC, Bitcoin.com nem támogat.

A CoinGeek adatai alapján a legnagyobb BCH bányászpool a BMG és SBI egyaránt kiállt a BSV mellett és a kínai hírforrás szerint egyes bányászok már november 10-én elkezdenek BSV-t termelni “bemelegítésként” annak érdekében, hogy maximális hatékonyságot érjenek el a hard fork idejére.

A legnagyobb kriptotőzsdék, mint az OKEx, Binance, Bitforex, Huobi, UpBit és Coinsuper már letették a voksukat a hard fork mellett. Az egységes front a BSV ellen hozzájárulhatott a hétvégi és hét eleji árfolyam ralihoz.

A bitcoin cash pillanatnyilag 575 dolláron kereskedik, ami 29 százalékkal több mint a november elseji árfolyam. A Coinbase szintén támogatásáról biztosította a hálózat frissítés támogatóit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük