Perre mentek a részvényesek az NVIDIA-val a bányászkártyák miatt

A chipkészítő NVIDIA azt állítja, hogy nincs mit bizonyítani abban a perben, amelyet részvényesek indítottak ellene azzal vádolva, hogy megtévesztette őket a bányászatra használt grafikus kártyái iránti kereslettel kapcsolatban.

Az NVIDIA múlt héten kérte a per lezárását és azzal vádolja a felperes befektetőket, hogy néhány vállalati nyilatkozat részletét kiragadva úgy tüntették fel a chipgyártót, mintha nem lenne átlátható a bányászatra használt grafikus kártyák értékesítési volumenét illetően.

A befektetői pert még 2018 decemberében indították, miután az NVIDIA bevételei csökkeni kezdtek és 29%-ot zuhant a részvényárfolyama.

A részvényesek azt állítják, hogy a chipgyártó nem volt egyértelmű abban, hogy a játék üzletága jelentős mennyiségű bányászati GPU bevételt is tartalmaz, mialatt korábban már kiadott egy direkt bányászatra ​​szánt kártyát, a Crypto SKU-t. Azt állítják, hogy ezt az NVIDIA csak 2018 augusztusában ismerte el, azután, hogy a GPU-kból származó bevétel esett.

A technológiai vállalat ügyvédjei szerint a részvényesek nem álltak elő kész tényekkel és az sem bizonyítható, hogy a részvényárfolyam bezuhanása a bányászkártya értékesítések visszaesésével magyarázható.

A részvényesek szerint az NVIDIA többször is kijelentette, hogy a kriptográfiai célra használt GPU kártya bevételei alacsonyak, de közben kiderült, annyira jelentősek voltak, hogy a vállalat elmulasztotta frissíteni a profit előrejelzését miután a kriptovaluta árfolyamok és a bányászhardverek iránti kereslet visszaesett.

A vállalat nyereségcsökkenését mindössze 7%-ra becsülte 2018 novemberben szemben a valós, jóval nagyobb adatokkal szemben.

Kapcsolódó hírek: