PewDiePie csatlakozott egy új video streaming platformhoz

A YouTube sztárja hamarosan a DLive-on is látható lesz. Heti rendszerességgel fog bejelentkezni a bitcoin technológiáját hasznosító platformon.

50 000$ 100 videó készítőnek

A feliratkozók száma alapján a világ legnépszerűbb YouTubere PewDiePie a DLive élő video streaming szolgáltató oldalán is látható lesz.

A keddi bejelentés szerint a 29 éves svéd tartalomgyártó, valós nevén Felix Kjellberggel sikerült megállapodnia a DLive-nak. PewDiePie YouTube csatornája jelenleg 93,7 millió feliratkozóval rendelkezik. Legfrissebb videója kevesebb mint 24 óra leforgása alatt több mint 4 milliós nézettséget tudott produkálni.

Április 14-től kezdve PewDiePie heti rendszerességgel fog bejelentkezni élőben a DLive felületén, ami egy Lino nevű blokkláncot alkalmaz működése során. PewDiePie a saját DLive csatornáján tette közzé, hogy támogatni fogja a platform tartalomkészítőit 50 000 dollárral, amit legfeljebb 100 jelentkező között fog szétosztani.

A Business Insider szerint PewDiePie a YouTube 9. legjobban kereső videósa. 2018-ban 15,5 millió dollárt keresett. Ennek a listának az elején a 7 éves játékokat tesztelő Ryan végzett, aki 22 millió dollárt gyűjtött össze.

A DLive a tartalomgyártó videósokat illetve a nézőket úgynevezett “Lino points”-ot felhasználva felhasználva, amit később dollárra, euróra vagy éppen forintra lehet váltani. Miközben néhány platform (mint például a Twitch, Youtube) akár 50%-át is elveheti a videósok bevételének, addig a DLive egy százalékot sem vesz el tőlük és egyéb más díjakkal sem sújtja a tartalomkészítőket, nyilatkozta a platform.

Lino Network társalapítója Wilson Wei szerint:

“A Dlive egy olyan hely, ahol az egymással való versengés helyett a videósok egymás támogatásából profitálhatnak. Arra ösztönzünk mindenkit, hogy a legjobb minőségű tartalmakat állítsák elő a nézőik számára.”

A Lino 20 millió dolláros tőkeemelést hajtott végre 2018 februárjában a ZhenFund segítségével végzett privát kriptopénz értékesítés során. Elsődleges céljuk az volt, hogy egy olyan platformot hozzanak létre, ami a megosztási és adományozási kultúrán alapulva fenntartható bevételt biztosít a videókészítőknek a saját maga által kibocsátott kriptopénz segítségével és közben egy centet se vesz el a tartalomgyártóktól.

Wei várakozása szerint a DLive-val a tartalomgyártók 3-5-szörösére növelhetik profitjukat a YouTubebal, és versenytársával az Amazon által tulajdonolt Twitch video streaming platformmal szemben.

PewDiePie a maga módján szintén kommentálta a a helyzetet:

“Izgatott vagyok, hogy újra rendszeresen fogok tudni élőben streamelni! A DLive nagyszerű lehetőség a számomra, mivel valós partnerként kezelnek, pont úgy, ahogy az összes többi videóst.”

Töltsd le a BRAVE böngészőt és keress BAT tokeneket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük