Mobilos alkalmazást dobott ki a CoinMarketCap

A kriptodeviza adatszolgáltató CoinMarketCap (CMC) frissítette az iOS alkalmazását és végre Androidra is kidobott egyet. A közlemény szerint az alkalmazások több olyan új funkciót is tartalmaznak, ami az asztali változaton nem érhető el. Ilyen extra funkciók a gyertyanézet a chartokon, a portfóliókövetés és az 1:1-es kriptodeviza összehasonlítás lehetősége, jelentette még kedden a több mint 80 milliós havi látogatószámmal rendelkező oldal.

“Reméljük a felhasználóinknak tetszeni fog az új stílus és funkciók, amit igyekszünk szabályos időközönként, a felhasználók visszajelzései alapján frissíteni,” nyilatkozta a CoinMarketCap marketingvezetője Carylyne Chan.

Az alkalmazásokon – ellentétben az asztali változattal – az usereknek regisztrálniuk kell ahhoz, hogy elmenthessék befektetési portfólióikat vagy kedvenc kriptóikat listázhassák. A jövőbeni tervek között szerepel az asztali változat és az appok között szinkronizálás bevezetése is.

A mobilos változatban helyet kapott egy ‘nyertesek’ és ’vesztesek’ lista, valamint egy folyamatosan frissülő hírfolyam is. Az extra funkciók a múlt évben bevezetett API segítségével válnak elérhetővé.

Kissé rázós hónapokon van túl a CMC miután a Bitwise kriptotőzsdei kereskedési aktivitást elemző tanulmányából kiderült, a tőzsdék többsége hamisítja a kereskedési adatait és a hamis kereskedési volumen akár a teljes napi volumen 95%-át is elérheti. A Bitwise, a praktika elterjedésének egyik fő bűnbakjának CoinMarketCap tőzsdei volumen ranglistáját kiáltotta ki. Szerinte az adatszolgáltató nem fordít kellő figyelmet a tőzsdei volumenek auditálására és sok tőzsde a nagy üzletnek számító tokenlistázási díjak miatt kénytelen jobb színben feltüntetni a likviditását.

A CoinMarketCap az ügy kipattanása után megígérte, felülvizsgálja kereskedési volumen metrikáját, bár pontos dátumot nem nevezett meg.

Szintén a múlt hónapban két benchmark indexet is bevezetett, amik a top 200 kriptopénz piaci kapitalizációját követik le. Az egyik a bitcoin (BTC) kapitalizációjával együtt a másik pedig nélküle. A pénzügyi adatokat a Nasdaq Global Index Data Service (GIDS), Bloomberg Terminal, Thomson Reuters Eikon (Refinitiv) és a német Börse Stuttgart platformjairól húzza be.

Az alkalmazást itt tudjátok letölteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük