Miközben épp emelkedésben a piac, a Poloniex felfüggesztette a litecoin kereskedést

Csütörtök délután pár órára a Poloniex felfüggesztette a litecoin kereskedést, miközben épp 20%-ot erősödött a bitcoin árfolyam, mely magával rántotta a többi kriptopénzt is. A felhasználók természetesen kiakadtak, a Twitteren és a Redditen panaszkodtak.

Ledger Wallet protects your bitcoins

A Poloniex felfüggesztette a litecoin kereskedést

Tegnap szédületes emelkedésbe kezdett a bitcoin és magával rántotta a többi altcoint is. Nem csoda, hogy a kereskedési platformok izzottak, mindenki ki akarta venni az árfolyam emelkedésből származó hasznát. A Poloniex kriptopénz tőzsdén kereskedők azonban igen csak megdöbbentek, amikor láthatták, hogy az éppen negyedik legnépszerűbb altcoin, a litecoin kereskedése egyszerűen leállt.
Ugyanazt az árfolyamot mutatta a Poloniex 12 és 15 óra között
A probléma csütörtökön 12 óra után jelentkezett. Innentől kezdve a litecoin-bitcoin árfolyampár egyszerűen nem frissült a tőzsdén. Folyamatosan ugyan azt az árfolyamot, 0,001745 BTC/LTC mutatta és innen nem mozdult sehova. A forgalmi adatok is teljesen üresek voltak, nullán áltak. Az új árfolyam végül valamivel 15 óra után jelent meg a tőzsdén. Emiatt úgy tűnik a Poloniex felfüggesztette a litecoin kereskedést 3 órán keresztül.

Redditen és Twitteren zúgolódtak a felhasználók

Redditen és a Twitteren panaszkodtak a Poloniex felhasználókA felhasználók a Redditen és a Twitteren kiakadtak, ugyanis semmilyen korábbi tájékoztatás nem érkezett a Poloniex oldaláról a litecoin kereskedés felfüggesztése kapcsán. Nem volt tervezett karbantartás és az ilyenkor szokásos túlterheléses támadásról sem érkezett hír. A felhasználókat senki nem értesítette, mindenki maga vette észre amikor éppen litecoinnal próbált volna kereskedni.

Egyelőre nem világos, hogy pontosan mi áll a litecoin kereskedés felfüggesztése mögött, mert a Poloniex nem reagált az ügyfelek kérdéseire. A tegnapi nap során volt egy nagyobb fejlesztés a litecoin hálózatán, az is elképzelhető, hogy ez zavarta meg a Poloniex rendszereit.

Szinte minden árfolyam kilengésnél leáll egy tőzsde

Az utóbbi időszakban megszaporodtak a megnövekedett forgalom miatt a kriptopénz tőzsde leállások.  Májusban a Coinbase akadozott pont akkor, amikor 600 dollárt gyengült egy délután alatt a bitcoin árfolyam. A Poloniex pedig már többször állt DDoS támadás alatt, azonban ezeket korábban mindig megfelelően kommunikálta csapat.

Sok esetben annak köszönhetően álltak le a kriptopénz tőzsdék rövidebb ideig, mert a megnövekedett ügyfélszámot a tőzsdék infrastruktúrális háttere nem bírta mindig el. Volt aki nem fogadta el a helyzetet és például többen be is perelték a Krakent egy korábbi májusi eset miatt.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.