Pörögnek a tether tranzakciók a Tron hálózatán

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Pont a napokban jártuk körbe egy kicsit a Tether (USDT) stablecoin körüli kérdéseket és már akkor is említést tettünk arról, hogy tranzakciós volumenben bőven a bitcoin felett jár ez a kriptó. A friss adatok egyébként ezt igazolják is, hiszen a Tron blokkláncon végrehajtott tether tranzakciók száma most már harmadik hete folyamatosan meghaladja az Ethereumét. Ennek egyik magyarázata egyértelműen az, hogy a második számú blokkláncon továbbra is nagyon magasak a tranzakciós díjak.

A tether tranzakciók a díjak miatt vándorolnak

Az Ethereum blokkláncán az elmúlt négy hétben nagyjából végig stabil másfél millió körül maradt a tether tranzakciók száma. Viszont a Tronon a heti tranzakciók száma a december közepén regisztrált 900 ezerről január második hetére felment 2 millió közelébe. És nem kell nagyon komoly szakértőnek lenni hozzá, hogy megértsük miért van ez így. Az Ethereum dollárban kifejezett átlagos heti tranzakciós díja az elmúlt héten átlagosan 19 dollár felett járt, bár mostanra már 8 dollárra esett vissza. Ez bőven messze van a korábbi magas szintektől, de még mindig nagynak számít. Ez pedig egyértelműen ahhoz vezet, hogy a kisebb, árérzékenyebb kereskedők a Tronra mennek át.

Chart

Ezt igazolja az is, hogy az Ethereumon kereskedett tether értéke még mindig magasabb, mint a Tronon kereskedett tether értéke. Miközben a mennyiség pont a másik oldalra billen. Ahogy a Tether egyik vezetője is rávilágított, az Ethereum tranzakciók megnövekedett költsége egyértelműen a Tron felé tereli a kereskedőket, befektetőket. Főleg, hogy a Tron nagyon jól alkalmazkodott a kriptotőzsdékhez és elég olcsónak számít. Persze most csak két hálózatról beszéltünk, hiszen például a tether tranzakciók már mennek az Algorandon, a Solanán és a Liquid Networkon is, miközben további integrációk vannak tervben.

De hogy melyik az a blokklánc, ahol a tether tranzakciók zöme lezajlik, jelentősen függ a díjak mellett a hálózat hatékonyságától és felhasználóbarát mivoltától is. Mindenesetre valószínűsíthető, hogy az Ethereum 2.0-re történő migrációval a tether életében továbbra is kulcsfontosságú marad a második számú blokklánc.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.