Próbaüzemmódban megnyit a venezuelai decentralizált tőzsde

Venezuelában 90 napos próbaüzemmódban elindulhat a decentralizált tőzsde, mely alternatív digitális eszközöket és fiat pénzeket is támogat.

A venezuelai Nemzeti Értékpapír Felügyelet engedélyezte az ország decentralizált tőzsdéjének megnyitását. A kriptovaluta tőzsde egyelőre csak egy 90 napos kísérlet erejéig működik, melynek célja az, hogy megkerüljék a nemzetközi szankciókat. A Cointelegraph Espanol jelentése szerint a venezuelai decentralizált tőzsde működésének engedélyezéséről szóló híreket az ország hivatalos közlönyében tették közzé még szeptember 29-én.

A tőzsdének BDVE a neve és a honlapján azt állítják, hogy a világ első olyan decentralizált tőzsdéje, melyet a felhasználók a világ bármely pontjáról elérhetnek korlátozások nélkül. A BDVE tőzsdén mind kriptovalutákkal, mind pedig fiat pénzekkel lehet majd kereskedni.

„A BDVE tőzsde egy innovatív szegmenst képvisel, amely új információs és kommunikációs technológiák alkalmazásával biztonságot és ellenőrzést biztosít a befektetők számára pénzügyi eszközeik felett”, írja a platform.

A helyi értékpapír felügyelet hamarosan meghatározza azt is, hogy a tőzsde megkapja-e az engedélyt a kereskedés folytatására a 90 napos próbaidőszak lejárta után. A platform kezelésével kapcsolatos információk között az olvasható, hogy a felületen listázott értékpapírok között az ERC-223 és ERC-721 tokenek is megtalálhatóak lesznek. Bár a hivatalos dokumentum nem tartalmazza sehol az Ethereum kifejezést, a népszerű Ethereum tokenekre való utalásból arra lehet gondolni, hogy a platform az Ethereum blokkláncra fog épülni.

Az viszont rendkívül meglepő, hogy sehol nem említik Venezuela saját, olaj fedezetű kriptovalutáját, a Petrot. Nicolas Maduro venezuelai elnök ugyanazon a napon új, egy úgynevezett szankcióellenes törvényjavaslatot is bejelentett,amelynek célja az Egyesült Államok által bevezetett gazdasági szankciók hatásának enyhítése. A törvénytervezet, amelyet jelenleg a venezuelai Országos Alkotmányozó Közgyűlés vizsgál arra tér ki, hogy mind a magán, mind az állam által támogatott kripto eszközök felhasználhatóak az Egyesült Államok szankcióinak hatáskörén kívül eső kereskedés lebonyolítására.

Tovább érdekes cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük