Pumpa pillanatok a kriptopénz piacokon: 20 milliárd dollár plusz 3 óra alatt

Nagyot emelkedett a kriptopénz piac 3 óra leforgása alatt. A bitcoin cash (BCH), cardano (ADA), ethereum classic (ETC) két számjegyet erősödött, de a BTC és az ETH is 8-9%-os pluszban van.

A tegnapi 5900$ dolláros bitcoin árfolyam után várható volt, hogy visszapattan az árfolyam, de a növekedés nagysága mindenkit meglepett és nagyon halkan megjegyezve, jelenthet egy trendfordulót.

Három óra leforgása alatt 500$ dollárt erősödött a BTC +8%-os pluszt produkálva és a korábbi 6400$-os ellenállás szinten kereskednek vele. Az altcoinok többsége követte a BTC ármozgását, az ETH 450$, az LTC 80$ és a BCH 740$ dolláron mozog. A jelen árszintek még továbbra is fényévekre vannak a decemberi – januári árfolyamoktól, de a szombat reggeli pumpa frissítően hathat mindazokra, akik kezdik nagyon sötéten látni a kriptopénzek jövőjét.

Ugyanakkor nem érdemes hirtelen következtetéseket levonni és előfordulhat, hogy a pumpa egy ezt követő még nagyobb korrekcióhoz vezet. A teljes piaci kapitalizáció újra 250$ milliárd dollár fölött van a 8% százalékos erősödéssel. A napi kereskedési volumen 11$ milliárd dollárról 14$ milliárd dollárra emelkedett. Jelen árszintekkel ugyanott vagyunk mint az elmúlt hét szombatján, de hónapos bontásban nézve a piacok továbbra is 23%-os mínuszban vannak.