2019 végén jön a BOB blokklánc telefon a PundiX-től

A lassan egy éve fejlesztett PundiX blokklánc mobilja hamarosan kerül a boltokba.

A berlini IFA 2019 kiállításon bemutatott telefont 2019 utolsó negyedévében tervezik bevezetni de hamarosan elővásárolható lesz 599 USD áron a Kickstarteren és a PundiX natív XWallet tárcáján keresztül.

A cég nyilatkozata szerint a telefon – amelyet hivatalosan “Blok on Blok” -nak, vagyis BOB névre kereszteltek – az összes adatát a Function X blockchain rendszerén keresztül hajtja végre, és az ígéretek szerint egyetlen központi szolgáltató sem fogja tárolja a felhasználók személyes adatait.

A BOB lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy válthassanak a PundiX blokkláncú operációs rendszere, amivel decentralizált alkalmazásokat lehet üzemeltetni, és a normális Android között.

Egy érdekes újítása a telefonnak a “dizájncsomag” amivel tetszés szerint lehet módosítani a telefon kinézetét.

Zac Cheah, a Pundi X társalapítója és vezérigazgatója így kommentálta:

“A BOB nagy előrelépést jelent a blockchain alapú Internet létrehozásában, ami egy olyan teljesen decentralizált hálózat lesz, ahol minden megosztott személyes adat a tulajdonos ellenőrzése alatt áll. Ami ennél is fontosabb, a BOB betekintést nyújt egy olyan világba, amelyet teljes egészében a blockchain technológia irányít, ahol mindenkinek totális kontrollja van a személyes adatai felett, és minden a megváltoztathatatlanság és az átláthatóság alapján történik.”

A BOB egyben önálló csomópontként is funkcionál a blokklánc hálózaton.

A PundiX elmondása szerint első szériában 5000 darabot gyártanak a telefonból, hogy így mérjék fel a piaci igényt.

A PundiX nem az egyetlen gyártó, ami nyit a decentralizált alkalmazásokra és a kriptósok növekvő táborára.

A hírek szerint az LG sincs messze, hogy bevezesse a saját blockchain mobilját, a HTC Exodusa és a Sirin Labs Finney telefonja pedig mára december óta megvásárolható. Mellette a Samsung se tétlenkedik illetve a Huobi kriptotőzsde is bejelentette, saját blockchain mobilt dobnak piacra.

Az egyetlen vállalat, ami hallgat a téren az az Apple.

(Készült a CIOL berlini tudósítása alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük