Befektetők szerint egy recesszió jó hatással lehet a bitcoin árára

Egy frissen kijött kutatás eredménye amit a MarketWatch készített az intézményi befektetők 72%-a úgy gondolja a kriptopénzek emelkedni fognak egy esetleges világgazdasági recesszió idején.

Az eredmény összecseng egy hasonló célból kivitelezett kutatás eredményével amit a Twitteren végeztek. Azok alapján 59 százaléka a válaszolóknak úgy véli, a kriptopénzek emelkedni fognak egy gazdasági válság idején.

Venezuelában, Iránban az emberek egyre nagyobb ütemben fordulnak a kriptovaluták felé köszönhetően a pénzügyi csapásoknak és a nemzetközi szankcióknak. A bitcoin Venezuelában rekordáron kereskedik ezért sem elképzelhetetlen az intézményi befektetők számára se egy globális méretű felfutás.

Mati Greenspan az eToro elemzője szerint nincs szükség recesszióra a virtuális pénzárrobbanás bekövetkeztéhez:

Nem gondolom hogy ennyire bináris lenne. Ha megfigyeljük az elmúlt évek történéseit akkor kirajzolódik egy egyedi korreláció a kriptók és a magas kockázatú eszközök között. Emelkedtek mivel a befektetők kockázatosabb eszközöket keresnek.

Az XRP az egyik legmegosztóbb token a kriptovilágban

A kriptopénzek recessziókori viselkedéséről leszámítva a kutatás a kriptoközösség mentalitását is fel próbálta mérni. Az intézményi befektetők 59%-a a bitcoint választotta mint kedvenc kriptovaluta mialatt a Twitteren válaszolók az XRP-t adták meg mint kedvenc token.

Az eredmények alapján az XRP a legmegosztóbb kriptovaluta a 15 jelentés által szóba vett token közül. A Twitteren válaszolók 31%-a azt mondta az XRP az a token melynek nincs egyáltalán semmi értelme. Az intézményi oldalról 28% jutott ugyanerre a konklúzióra és egyikük se gondolja a ripplet alkalmas befektetési eszköznek.

recesszió

Egy másik érdekes konklúziója a kutatásnak a bitcoin befektetési hangulat közötti eltérés az intézményi és a kiskereskedői közösség között. Az intézményi befektetők 54%-a szerint a BTC megütötte a feneket mialatt a Twitterezők 44%-a gondolja csak így.

Mi több, az intézményi befektetők többsége úgy gondolja, a bitcoin 2019-ben eléri a 15 000 dollárt, de legalább a dupláját a jelenlegi árfolyamnak.

Úgy néz ki a vaskos tárcával rendelkező játékosok sokkal bikásabbak a bitcoin jövőjét illetően mint a kiskereskedők.

Ti mit gondoltok?