Újból rekordon a bitcoin peer-2-peer kereskedelem Venezuelában

Újabb rekordot döntött a bitcoin peer-2-peer kereskedelem Venezuelában az elmúlt két hétben. Előfordulhat, hogy most egy ‘baráti’ kriptovaluta a DASH kárára, miután egy helyi kommentátor ‘kígyóolajnak’ nevezte azt.

Gómez: ‘Senki se használja a DASH-t’ utaláskor

A Localbitcoins legfrissebb P2P statisztikái szerint a Coin Dance által feldolgozott adatok azt mutatják, az elmúlt két hétben 898 BTC és 877 BTC cserélt gazdát az országban a szeptember 22-én és a szeptember 29-én záruló héten.

bitcoin peer-2-peer kereskedelem

Eduardo Gómez a Purse.io ügyfélszolgálati vezetője a transzformációt csak masszívnak titulálta.

Gómez, aki egyre nagyobb médiafigyelmet kap a kriptogazdaságon belül a Venezuelát illető megjegyzései kapcsán egyben visszautasította azt a korábbi feltételezést, hogy a DASH ugyanolyan titulust élvezne mint a bitcoin a Dél-Amerikai országban.

A DASH kapcsán megjegyezte:

“Kígyóolaj. Senki sem használja fizetéshez itt.”

Tovább nő a bitcoin

Augusztus végén életbe léptek Nicolas Maduro a.k.a. Petro Ewing pénzreformjai és kiadták az új szuverén bolivárt, az ország új nemzeti fizetőeszközét a régi, elértéktelenedett bolivár felváltására. Akkor a Dash Core Group CEO-ja Ryan Taylor azt nyilatkozta a Business Insidernek hogy Venezuela a DASH második legnagyobb piacává vált mivel az emberek nem bíznak az állami fizetőeszközökben.

“Több tízezer wallet letöltést regisztrálunk az országból minden hónapban,” nyilatkozta.

“Korábbiakban Venezuela vált a második legnagyobb piacunkká, még Kínát és Oroszországot is megelőzte, ami természetesen nagy szó a kriptovaluta életében.”

A bitcoin esetében ugyanazon idő alatt, egy hónappal a pénzreform után, rekord volumenű hétnapos kereskedés zajlott, ami még az áprilisi 805 bitcoin rekordját is meghaladta.

Eközben nincs olyan nap, hogy valaki ne gyanúsítaná meg az új bolivárt vagy Venezuela átláthatatlan állami ICO tokenjét a petrót, ami mögött már nem csak az ország olajkincse, de arany, vasérc és gyémánttartaléka is felsorakozik mint fedezet.

Az állami olajvállalat, ami egyben az olajpetro legnagyobb haszonélvezője lenne több mint 45 milliárd dolláros adóssággal küzd ami jóval magasabb a petro 5.9 milliárd dolláros piaci kapitalizációjánál.

Hasznosnak találod a munkánk? Kérjük, támogass minket!

[su_row]
[su_column size=”1/2″] [su_list] Bitcoin[su_spoiler title=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[su_list] Ether és ERC20 tokenek[su_spoiler title=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[/su_column]
[/su_row]