Rekordot döntött az Ethereum-termékek kiáramlása az Ether ETF-ek érkezése előtt

Az Ethereum ETP-k jelentős kiáramlást tapasztaltak az elmúlt hetekben, miközben az Ether ETF-ek érkezése egyre közelebb kerül az Egyesült Államok piacán. Ez a trend komoly hatással lehet a kriptopiacra, különösen az ETH árfolyamára és a befektetői hangulatra. Nézzük meg a részleteket!

Heti 60 millió dolláros nettó kiáramlás

A CoinShares kriptocég hétfői jelentése szerint a professzionális befektetők az elmúlt két hétben több mint 120 millió dollárt vontak ki az Ethereum ETP termékekből. Ez hetente 60 millió dolláros nettó kiáramlást jelent, ami 2022 augusztusa óta a legmagasabb érték.

Ez a jelentős kiáramlás a piaci hangulat változására utal, különösen az Ether ETF-ek érkezésének közeledtével.

Miközben az Ethereum-termékek jelentős kiáramlást tapasztaltak, a multi-asset és bitcoin (BTC) ETP-k beáramlást rögzítettek 18 millió és 10 millió dollár értékben. Ez arra utal, hogy növekszik a befektetők érdeklődése más kriptoeszközök iránt, miközben az Ethereum-termékek eladása fokozódik.

Eszközönkénti áramlás

Eszközönkénti áramlás a CoinShares adatai alapján

Hamarosan érkeznek az Ether ETF-ek

Az Ether ETF-ek hamarosan elérhetők lesznek a kereskedésre az Egyesült Államokban, miután az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) múlt hónapban jóváhagyta a kérelmezők beadványait. A szabályozónak még az S-1 beadványokat is jóvá kell hagynia, mielőtt a termékek kereskedésre engedélyezettek lesznek.

Az olyan cégek, mint a Galaxy és a Bitwise, nagy várakozásokkal tekintenek az Ethereum ETF-ek bevezetése elé. A Galaxy előrejelzése szerint az Ether ETF-ek nettó beáramlása 5 milliárd dollár lehet az első öt hónapban, míg a Bitwise 15 milliárd dollárt vár az első 18 hónapban.

Az Ether ETF-ek iránti kereslet várhatóan független befektetési tanácsadóktól és bróker/kereskedő platformoktól származik majd.

Befektetési kilátások és piaci hangulat

A jelenlegi kiáramlási trend ellenére az Ethereum ETF-ek bevezetése jelentős lehetőségeket kínálhat a befektetők számára. Az ilyen termékek iránti növekvő kereslet ugyanis a kriptopiac stabilitásához és növekedéséhez is hozzájárulhat. Az ETF-ek lehetővé teszik a befektetők számára, hogy egyszerűbben és biztonságosabban fektessenek be az Ethereumba, ami hosszú távon pozitívan befolyásolhatja az árfolyamot és a piaci hangulatot.

Az elkövetkező hónapokban figyelemmel kell kísérni, hogyan alakul az Ether ETF-ek piacra lépése és milyen hatással lesz mindez a kriptopiac egészére. A professzionális befektetők viselkedése és az ETF-ek iránti kereslet alakulása kulcsfontosságú lesz a jövőbeli trendek megértésében.