Rekordszinten a CME bitcoin határidősök volumene


A héten rekordszintre szökött a Chicago Mercantile Exchange bitcoin határidőseinek a volumene. A háttérben az intézményi kereslet erősödése állhat, melyek zsákszámra vásárolnak dollárban elszámolt bitcoin határidősökből.

A CME statisztikái alapján szerdán 18 338 napi volument produkált a tőzsde, ami 91 690 bitcoinnak, durván $360 millió dollárnak felel meg.

A határidősök segítségével a spekulátorok az árfolyamokkal kereskedhetnek anélkül, hogy fizikai bitcoin elszámolásra kerülne sor. Sok konkrétumot nem árul el és nem járul hozzá az azonnali bitcoin piacok állapotához, de segít felmérni a kriptovaluták iránti érdeklődés nagyságát.

A dollárelszámolású bitcoin határidősökkel szemben ott vannak a bitcoin elszámolásúak, melyek bevezetése kézzelfogható hatással lesz a bitcoin árfolyamára és a kriptopénz piacok teljes egészére. Ám a bevezetésük (bitcoin ETF-ek) jó ideje csúszik köszönhetően az amerikai pénzfelügyelet (SEC) makacsságának, mely eddig az összes ilyen kezdeményezést visszadobta.

2018 kriptósainak szenvedés volt az állandósult medvepiacokkal, viszont a 2019 már ennél pozitívabbnak ígérkezik. Több intézményi befektető is láthatóan kezdi elkötelezni magát a kriptoszektor mellett. Ilyen például a világ legnagyobb tőzsdéjének, az ICE-nek a Bakkt platformja, mely egy elsősorban intézményi befektetőkre fókuszáló kereskedési platform lesz és várhatóan márciusban indul.

A Block híroldal értesülései szerint az európai tőzsdeóriás, az Eurex is kriptopénz határidősök indítását tervezi. A Deutsche Börse származékos tőzsdéje pedig bitcoin, ethereum és XRP bevezetését tervezi.

A fentebb említett határidős ígéretek mellett már van egy ETF, amivel egy ETN-en (tőzsdén kereskedett váltó) keresztül lehet vele kereskedni és segítségével a befektetők direkt kitettségre tehetnek szert a bitcoin árfolyamában. A Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) túllép a bitcoin vásárlás és tárolás észlelt technikai ‘nehézségein’ és helyette olyan részvényeket ajánl megvételre, mely a bitcoin árfolyamának ezredén kereskedik. A GBTC kifejezetten népszerűvé kezd válni a befektetők körében és már 800 millió dollárt kezel bitcoin alapjában (láthatóan a bitcoin a legnépszerűbb a 8 másik kriptoeszköz mellett):Crypto.com referral bankkártya MCO Card.png - Ne maradj ki

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.