Ringbe száll a Litecoin

Litecoin lesz a hivatalos kriptopénze a következő UFC tornának, jelentette be Charlie Lee a Twitteren.

Litecoin az UFC ringben

Charlie Lee a Litecoin atyja a Twitteren jelentette be, hogy a Litecoin (LTC) lesz a hivatalos kriptopénze az UFC 232 bajnokságnak.

“Nagy izgalommal jelenthetem be, hogy a Litecoin logó kerül majd fel a UFC 232 december 29-ei mérkőzés partneri oldalára, mint az esemény hivatalos kriptopénze.” – írta ki a Twitterre Charlie Lee.

A bejelentést a Litecoin hivatalos oldalán, a Litecoin Foundationon is közzétették. A hétvégén, december 29-én megrendezésre kerülő mérkőzésen Jon Jones és Alexander Gustafsson száll szembe majd egymással. A ring hátterében felállított vásznon pedig megjelenik majd a Litecoin logója is.

A Litecoin beszáll a sportszponzorok közé: a UFC-vel léptek partnerkapcsolatba

Jó marketing a Litecoinnak

Litecoin az UFC ringbenAz esemény jelentős mainstream publicitást fog jelenteni a 2011-ben létrehozott Litecoin részére. A scrypt alapú altcoin jelenleg a nyolcadik legnagyobb érme a piacon a piaci kapitalizáció tekintetében. De mivel fejlődni mindig van hova, így Charlie Lee a Litecoin projekt vezetője most a marketing oldalon szeretné erősíteni a kriptopénz pozícióját. Az UFC tornák pedig több százezer emberhez juttathatják el a kriptopénzt a reklám révén. Októberben például az UFC 229 döntőt több, mint 1 millió néző kísérte figyelemmel.

A sport események szponzorálása mindig is népszerű hirdetési módszer volt, így a kriptovilág sem maradnak le a sportmarketingben. Idén májusban például az orosz foci vébét meglovagolva hirdetett sok kriptopénz elfogadóhely Oroszországban. De a Dogecoin közösség is szponzorált már évekkel ezelőtt például NASCAR autókat.

Az UFC meccs több ezer – kriptopénzben talán még kevésbé járatos – néző elé viheti a Litecoin hírét, mely révén tovább nőhet a kriptopénz elfogadottság. Emellett a partnerségi megállapodásnak stratégiai értéke is van. A sportfogadás ugyanis a kriptopénz alkalmazások fontos színtere. A legjobb bitcoin kaszinókról már mi is készítettünk egy összefoglalót. Ezeken a platformokon sok esetben pedig nem csak bitcoinnal hanem több másik kriptopénzzel is lehet fizetni, főleg mióta egyre több érme teszi lehetővé még a bitcoinnál is gyorsabb és olcsóbb átutalást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük