Robbant a kutyás pénz a tőzsdei bevezetés hírére


A kriptopénz piacok vezető tőzsdéje, a Binance bejelentette a kutyás pénz Dogecoin (DOGE) listázását. A viccként indult DOGE a listázással messze nem számít többé a mémek kedvelt tárgyának. Aktiválása ma, helyi idő szerint 14:00 órakor veszi kezdetét.

A DOGE egy szolid 25%-os emelkedést tudott elkönyvelni a bejelentés hírére a CoinGecko aggregált DOGE/USD árfolyama szerint és pillanatnyilag 0.0042 dolláron kereskedik.

DOGE/USD árfolyam | CoinGecko

A tőzsde a DOGE/BNB, DOGE/BTC, DOGE/USDT, DOGE/PAX és DOGE/USDC kereskedési párokat fogja támogatni.

Az érme a 28. piaci értékű kriptó és már több mint 80 tőzsdén lehet vele kereskedni. A legnagyobb bizonyítottan eredeti kereskedési volumeneket jelentő tőzsdék közül a Bittrexen érhető tetten a legnagyobb kereskedési volumen és a 24 órás DOGE volumen 3.37 százalékát bonyolítják le rajta.

A Dogecoint mémcoinnak is nevezik ugyanis felettébb nagy népszerűségnek örvend a kriptopénzek technikaiságát és komolyságát megunt közösség körében, mivel egy a Bitcoinnál, Ripplénél vagy Ethereumnál ‘lájtosabb’ hozzáállást reprezentál a pénz forradalmához. A Shiba Inu kutya választásával, mint kabbala, Billy Markus és Jackson Palmer alapítók egy kis humort kívántak visszacsempészni a kriptók néha véres hadszíntérere emlékeztető világába. A kutyás pénz nem sokban tér el a többi érmétől: fizetni lehet vele, kereskedni lehet vele, sőt egy hibrid megoldáson keresztül okosszerződések írására is alkalmas. Mellette meglehetősen öregnek is számít a friss altcoinokhoz képest, ugyanis 2013-ban indult a blokklánca.

Múlt évben a Binance tőzsde alapító Changpeng Zhao kijelentette, ingyen listáznak új kriptovalutákat, ha azok hasznos és működő termékkel, valamint nagy közösséggel rendelkeznek.


Earn Free Bitcoin
Earn Free Bitcoin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.