Robbant a kutyás pénz a tőzsdei bevezetés hírére

A kriptopénz piacok vezető tőzsdéje, a Binance bejelentette a kutyás pénz Dogecoin (DOGE) listázását. A viccként indult DOGE a listázással messze nem számít többé a mémek kedvelt tárgyának. Aktiválása ma, helyi idő szerint 14:00 órakor veszi kezdetét.

A DOGE egy szolid 25%-os emelkedést tudott elkönyvelni a bejelentés hírére a CoinGecko aggregált DOGE/USD árfolyama szerint és pillanatnyilag 0.0042 dolláron kereskedik.

DOGE/USD árfolyam | CoinGecko

A tőzsde a DOGE/BNB, DOGE/BTC, DOGE/USDT, DOGE/PAX és DOGE/USDC kereskedési párokat fogja támogatni.

Az érme a 28. piaci értékű kriptó és már több mint 80 tőzsdén lehet vele kereskedni. A legnagyobb bizonyítottan eredeti kereskedési volumeneket jelentő tőzsdék közül a Bittrexen érhető tetten a legnagyobb kereskedési volumen és a 24 órás DOGE volumen 3.37 százalékát bonyolítják le rajta.

A Dogecoint mémcoinnak is nevezik ugyanis felettébb nagy népszerűségnek örvend a kriptopénzek technikaiságát és komolyságát megunt közösség körében, mivel egy a Bitcoinnál, Ripplénél vagy Ethereumnál ‘lájtosabb’ hozzáállást reprezentál a pénz forradalmához. A Shiba Inu kutya választásával, mint kabbala, Billy Markus és Jackson Palmer alapítók egy kis humort kívántak visszacsempészni a kriptók néha véres hadszíntérere emlékeztető világába. A kutyás pénz nem sokban tér el a többi érmétől: fizetni lehet vele, kereskedni lehet vele, sőt egy hibrid megoldáson keresztül okosszerződések írására is alkalmas. Mellette meglehetősen öregnek is számít a friss altcoinokhoz képest, ugyanis 2013-ban indult a blokklánca.

Múlt évben a Binance tőzsde alapító Changpeng Zhao kijelentette, ingyen listáznak új kriptovalutákat, ha azok hasznos és működő termékkel, valamint nagy közösséggel rendelkeznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük