Legrosszabb negyedévét zárta 2018 óta a bitcoin – jöhet a feltámadás

Az elmúlt három hónapban több mint 40%-os csökkenéssel 2021 második negyedéve a bitcoin legrosszabb negyedévévé vált 2018 óta. Ez egyben legutóbb az előző medvepiac végét jelentette.

A hét legfontosabb kriptovaluta hírei egy helyen

Az amerikai egyesült államokbeli bankok is lépést kívánnak tartani a kriptovilággal, éppen ezért a közeljövőben nem kevesebb, mint 650 bank nyújt majd kliensei számára lehetőséget arra, hogy bitcoint vásároljanak, illetve adjanak el. Ezzel a húzással körülbelül 24 millió kuncsaft előtt nyílik meg az a bizonyos képzeletbeli és így már hivatalos kapu a bitcoin felé.

Akár 350 milliárd euró értékű új befektetés is érkezhet a kriptopiacra a jövőben, miután Németországban hatályba lépett az év elején elfogadott kriptotörvény. Az új alapok elhelyezéséről szóló törvény lehetővé teszi 4000 meglévő speciális alap – valamint az új speciális alapok – számára, hogy akár az alap értékének a 20%-át bitcoinba és etherbe fektessék.

Tom Brady a feleségével, Gisele Bündchennel együtt részvényesei lettek az FTX kriptotőzsdének. Ami azért nem meglepő annyira, mert a hétszeres Super Bowl-győztes Brady eléggé régóta elkötelezett híve a kriptovalutáknak.

Mike Novogratz szerint a Bitcoin lesz az arany digitális formája a következő 3000 évben, de az Ethereum túlszárnyalhatja, hogy a legjelentősebb kriptovalutává váljon. Egy nemrég készült interjúban Novogratz, aki a Galaxy Digital vezérigazgatója is egyben, a kriptovaluta közösséget sürgette. Szerinte fokozni kellene az erőfeszítéseket a törvényhozó személyek oktatása érdekében a Bitcoinról és az egész piacról.

A párizsi éghajlatvédelmi egyezmény mintájára most egy csoportnyi bitcoin bányász döntött úgy, hogy aláírnak egy Kriptoklíma Egyezményt (COA). Az aláírók arra kötelezik el magukat, hogy 2030-ra az áramfelhasználáshoz kötődő üvegházhatást okozó gázok kibocsátása nulla legyen.

Craig Wright, önjelölt Bitcoin feltaláló, Faketoshi megnyerte a Legfelsőbb Bíróságon azt a jogi csatát, amelyet a Bitcoin fehérkönyv eltávolítása érdekében indítottak a Bitcoin.org oldalról. Craig Wright, ausztrál vállalkozó, aki már évek óta azt bizonygatja, hogy ő a Bitcoin feltaláló, Satoshi Nakamoto, tegnap pert nyert a Legfelsőbb Bíróságon, így a Bitcoin.org oldal kénytelen eltávolítani a Bitcoin fehérkönyvet. Ez az első sikere azon kísérleteinek, amelyekkel azt akarja ellenőrizni, hogy ki osztja meg nyilvánosan a fehérkönyvet.

Túl a legrosszabb negyedéven – vége a medve piacnak?

A bitcoin rendkívül ingatag három hónapos periódusa után éppen most zárta legrosszabb negyedévét a 2018-as medvepiac óta. 2014 óta pedig ez volt a harmadik legrosszabb negyedéve az amerikai dollárra szemben. A kriptopénz ebben az időszakban az értéke több mint 40%-át veszítette el, annak ellenére, hogy április közepén a mindenkori csúcsra, 65 000 dollárra emelkedett. Mindezek ellenére a bitcoin még mindig nagyjából 20%-ot emelkedett évente ezzel a mélyrepüléssel is.

A második negyedév a múltban az egyik legjobb negyedév volt a BTC számára, 60%-os átlagos ROI-val. Az idei helyzet még ennél is durvábbnak tűnt, amikor a BTC áprilisban a második negyedévet nyitotta. És egész jól kezdődött. Április első heteiben a bitcoin folytatta az emelkedő trendet, amely a hónap közepén (2021. április 14.) csúcsosodott ki, amikor az eszköz csaknem 65 000 dollárral tetőzött, és ezzel a mindenkori csúcsot állította fel. De aztán mindez megváltozott, amikor a BTC több ezer dollárral visszaesett. Számos jelentés jelent meg arról, hogy az intézményi érdeklődés, amely eddig a tüntetés mozgatórugója volt, csökkent.

A Kínában érkező FUD hírek és a túlzottan tőkeáttételes pozíciók a bitcoint szabadesésbe állították hetek alatt 30 000 dollárra zuhant az árfolyam. Ez 54%-os csökkenést jelentett a csúcsot követő hónapban, ami a májusi bitcoin második legrosszabb kereskedési hónapját jelentette. Annak ellenére, hogy többször megpróbálta legyőzni a 40 000 dollárt, a BTC júniusban sem tudta visszanyerni veszteségeit.

Az elsődleges kriptovaluta az elmúlt napokban is küzdött, miután kedden elérte a 12 napos csúcsot, a 36 600 dollárt. A medvék ekkor azonban ismét visszavették az irányítást, és a következő 72 órára megfordították a BTC árfolyam mozgását.

A medvék ekkor azonban ismét visszavették az irányítást

A Bitcoin először 35 000 dollár alá süllyedt, és annak ellenére, hogy rövid ideig megpróbálta visszanyerni veszteségeit, értéke folyamatosan esett tovább. Ennek mélypontja tegnap volt, amikor a kriptovaluta további 5%-kal esett az öt nap legalacsonyabb pontjára, 32 600 dollárra.

Mivel az elmúlt néhány hétvége során kedvezőtlen ármozgások bolygatták a piacot, többen azért aggódnak, hogy a forgatókönyv megismétlődhet, és a BTC ismét jelentősen veszíthet az árfolyamából.

Hosszabb távú időhorizontot vizsgálva azonban a bitcoin továbbra is nagyjából 20%-kal emelkedett az év eleje óta. Ezenkívül 350%-kal magasabb, mint 2020. január 1-je, és 800%-os megtérülést hozott a COVID válság kirobbanása óta.

Hosszabb távú időhorizontot vizsgálva azonban a bitcoin továbbra is nagyjából 20%-kal emelkedett az év eleje óta

Altcoin hírek

Az Ethereum (ETH) blokklánc tranzakcióinak száma hétfőn megdöntötte a Bitcoinét (BTC), állítja a Santiment blokklánc elemző vállalat. A crypto történelemben ugyanis az első alkalommal az ETH blokklánc aktivitása a BTC blokklánc tranzakciók száma FELETT van. Mindeközben az Ethereum gas díjak 6 hónapos mélyponton a piac lecsillapodása után közben a blokklánc-adatok elemzése azt mutatja, hogy az Ethereum layer 2 megoldási protokollok, mint például a Polygon (MATIC) használata fellendült.

A kutyát se érdekli már Elon Musk Dogecoin trollkodása. Elon Musk legújabb tweetje, amivel gyaníthatóan a DOGE árfolyamát szerette volna aládúcolni miután az elmúlt 30 napban 23,1%-ot vesztett az értékéből, ezúttal a szalmaszálakon kívül mást nem mozgatott meg. Amúgy sincs semmi értelme annak, amit írt.

A Twitter elindította saját NFT kollekcióját az Ethereum-alapú piactéren, a Rariblén. A közösségi oldal 140 NFT-t készített és ezeket ingyen szétosztja 140 felhasználó között. És bár az NFT-k alapvetően igyenesek, van közöttük hét, amely már most is fent van a Rarible platformján, “Nem eladó” címkével. A kikiáltási áruk pedig 1 mETH (milliEthereum).

A PoolTool összesített adatai alapján a Cardano / ADA hálózatához az elmúlt 3 hétben több mint 50,000 új önálló bányász csatlakozott, ami több mint 8 százalékos növekedés kevesebb, mint egy hónapon belül. A Cardano hálózatán bányász-megerősítő tevékenységet folytató felhasználók száma június elején átlépte a 600,000-t is, ahogy egyre nő az érdeklődés az érme és a platform iránt.

A live streaming szegmens az internet egyik leggyorsabban növekvő ága. A becslések szerint a 2016. évi 30,3 milliárd dolláros értékről idén év végére 70 milliárd dollárra nő. Az online közönség egyre több élő és előre rögzített videótartalomat fogyaszt a YouTube, a Vimeo, a Netflix és számos más platformon keresztül. Az online streaming következő állomása a blokklánc-alapú videó lejátszó platformok lehetnek. Egyikük, a Theta Network – a THETA token jelenleg a világ 19. legnagyobb kriptovalutája a piaci kapitalizáció szerint – a héten elindította a mainnet 3.0 verzióját.

Elindult a Bitcoin Bázis új podcastja, a Bitcoin Rehab. Első héten a Bitcoin Bázis alapítójával Balaxival beszélgetett Karo Zagorus házigazda, majd a második részben Csabai Csaba beszélt Ethereumról, DeFikről és altcoinokról, és hogy merre is tart a szektor. Hallgassatok minket Spotify-on, Anchoron, Soundcloudon.

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.