Rossz munkakörülmények miatt perelték be Justin Sunt

A TRON alapítóját két korábbi alkalmazott perelte be, mert szerintük nem megfelelőek a munkakörülmények, amiben a tech cég alkalmazottainak dolgozniuk kell. 

Egy 70 oldalas beadványban indított pert két korábbi alkalmazott a Tron alapítvány ellen Kalifornia államban tavaly októberben, melynek részletei most kerültek nyilvánosságra. Az 50 éves Richard Hall és a 28 éves Lukasz Jaraszek a BitTorrent projekten dolgozott a cégnél.

A vádirat szerint miután a Tron felvásárolta a BitTorrentet Justin Sun erőltetett menetben követelte meg a fejlesztést a csapattól, sokszor nem fogta vissza magát, hogy rávegye a csapatot a gyorsabb munkára. Előfordult, hogy fizikai erőszakot is alkalmaztak, ha nem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt a vezetők várták. Justin Sun is ütött már meg dolgozót és a vezető fejlesztő, Cong Li is a vádlottak padján ül, amiért felpofozott egy másik dolgozót – úgy tűnik tehát ez az elfogadhatatlan munkakultúra teljesen beette magát a szervezetbe.

A fizikai erőszak mellett mindennapossá váltak a verbális konfrontációk, melyek főleg az etikai kérdések kapcsán okoztak folyamatos ellentétet a vezetőség és a dolgozók között. Ha az alkalmazottak felhoztak egy problémát, mint például a nem jogtiszta programok használata, a vezetőség egyszerűen lesöpörte a jelentést az asztalról, ha valaki tovább forszírozta a dolgot, akkor pedig különböző alázó megjegyzéseket is hallgatnia kellett.

Volt akit nem engedtek el szabadságra annak ellenére, hogy előre engedélyezték, sőt a szerződésben rögzített kompenzációt sem kapta meg a dolgozó kárpótlásul. A vádak szerint Sun célja volt a kínai munkakultúra bevezetése: azaz reggel 9-től este 9-ig kellett volna dolgozni 6 napon keresztül mindenkinek a cégnél.

A perben 15 millió dollár kártérítést követel a két ex-dolgozó emellett szeretnék felhívni a figyelmet a munkahelyi erőszakra, diszkriminációra és a nem megfelelő munkakörülményekre. A TRON Alapítvány az ügyben nem szólalt meg, a szóvivő mindössze annyit mondott el, hogy mivel folyamatban van az ügy részleteket nem oszthat meg, de az biztos, hogy az ügyfelek és a dolgozók is nagyon fontosan számukra.

(Forrás: CoinDesk)

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.