A Rothschild Capital ezúttal a Krakenbe vásárolta be magát

Több kriptovalutával és blokklánc technológiával kapcsolatos befektetése után, a Rothschild Vagyonkezelő Alapítvány ez alkalommal a Kraken nevű internetes kriptovaluta tőzsde részvényeiből vásárolt. A brit Jacob Rothschild által alapított Rothschild Vagyonkezelő Alapítvány már 1961 óta foglalkozik befektetésekkel, és az egyik legismertebb a szakmában.

Jelenleg mintegy 6,2 milliárd dollárnyi vagyont kezelnek, a részvényeik árfolyama pedig 2020-ban rekord magasra nőtt. Arról, hogy mekkora részesedést szereztek, vagy mekkora összegű befektetésről van szó, egyelőre nincs megbízható információ.

A Kraken kriptotőzsde már egy ideje a Coinbase-hez hasonlóan tőzsdére szeretné vinni a részvényeit, ezen céljának a megvalósításában pedig nagy segítségére lehet a Rothschild alapítvány, így akár ez is állhat a most kötött üzlet hátterében. A vállalat számos más befektetővel is tárgyal tőkebevonásról. Reményeik szerint a közeljövőben akár 20 milliárd dollárra is növelhetik a piaci kapitalizációjukat, bár még ezzel is csak jóval a Coinbase 80-100 milliárd dolláros jelenlegi értéke mögött kullognának.

A Krakent még 2011-ben alapította Jesse Powell amerikai üzletember a székhelye pedig sok más feltörekvő tech céghez hasonlóan a kaliforniai San Franciscoban található. Az oldal jelenleg 176 országban elérhető, több mint 40 különböző kriptovalutát kínálva.

Összehasonlításképp a Coinbase oldalán jelenleg 50 kriptovalutával lehet kereskedni, viszont csak alig több mint 100 ország állampolgárait szolgálják ki hivatalosan. További érdekesség, hogy hiába lett mára a Coinbase jóval nagyobb, mint a Kraken, az előbbit, csak 2012-ben, több mint egy évvel az utóbbi után alapították.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük