Salvador vett még 420 BTC-t az árfolyamesés alatt

Salvador elnöke, Nayib Bukele néhány órával ezelőtt tett közzé egy tweetet, amelyben bejelentette, hogy az ország a korábbi visszaesés ideje alatt megint bevásárolt bitcoinból. Egy igazi Bitcoin-támogató hodlerként az áresés egyáltalán nem ijesztette meg, sőt, 420 újabb BTC-t vásárolt. Így most már az ország 1120 bitcoinnal rendelkezik. Elég gyakori a kriptopiacokon és a hagyományos pénzügyi piacokon, hogy valaki egy visszaesés során vásárol be, arra számítva, hogy az árfolyam újra emelkedni fog.

Salvador tovább vásárolja a bitcoint

Most is pontosan ez történt, hiszen néhány napja történelmi csúcsot ért el a bitcoin, bár a cikk írásakor már “csak” 60 ezer dollár környékén kereskednek vele. Sokan úgy gondolják, hogy a 420 BTC a 420-as szám miatt lett annyi amennyi. Ugye a 420-as szám a marihuána fogyasztására utaló mém vagy vicceskedés. Ennek háttere kissé homályos, de ma már egyértelműen összekötésre került a szám a marihuánával. Ez pont illeszkedne Bukele poénjai közé, hiszen hívta már magát Salvador császárának és lézereket is rakott a profilképére a Twitteren. Konkrétumokat nem tudni a befektetésről, annyi azonban biztos, hogy már most kezd kifizetődni. Legalábbis egy röviddel később közzétett tweetben az elnök már a profitról viccelődött.

Twitter

A BTC-ből származó profitból építenek most Salvador fővárosában egy hatalmas állatkórházat. És a tervek szerint a további profitot is közösségi projektekre fogják majd felhasználni. Nehéz azért eldönteni a tényleges megítélését Bukelének Salvadorban, hiszen elő lehet rántani olyan, megbízható közvéleménykutatókat, amelyek szerint ő a világ legnépszerűbb elnöke. Ugyanakkor, ha akarunk, találunk ezzel ellentmondó felméréseket is. Mindenesetre az tény, hogy a legtöbb felmérés szerint nagyon népszerű az országban. De ez az elnöki tevékenységének és nem a bitcoinnak köszönhető, amire azért rámutattak szakértők és közvéleménykutatók is. Sőt, állítólagosan az ország lakosságának kevesebb, mint a fele örül a BTC használat bevezetésének. Összességében nézve viszont úgy tűnik, hogy kezdenek megnyugodni a kedélyek Salvadorban, a profit is szépen érkezik, úgyhogy bizakodó lehet a kriptoközösség.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.