Egy elemző oldal szerint Schiff a 2. legbefolyásosabb bitcoin-influenszer

Nem csak az autók, a sorozatok vagy éppen a divat világában vannak népszerű influenszerek, de a kriptovaluták világában is vannak komoly ismertséggel bíró véleményvezérek. Őket gyakran szokták listázni, legutóbb éppen a közösségi médiákat elemző platform, a Lunarcrush adott ki egy friss listát. Ebből kiderült, hogy a sokáig éllovas Anthony Pompliano még mindig vezeti a listát. Viszont a második helyre Peter Schiff jött fel, mint bitcoin-influenszer, aki a bitcoin egyik ismert kritikusa és az aranybefektetések elhivatott szószólója. A platform szerint ma már ő a második legbefolyásosabb személyiség, ha a bitcoinról alkotott véleményekről szó.

A lista
Forrás: lunarcrush.com

Peter Schiff az egyik legbefolyásosabb bitcoin-influenszer

Mindezt annak ellenére sikerült elérnie, hogy alapvetően elég sokszor bitcoin-ellenes véleményeket is megfogalmaz a közösségi médiára posztolt üzeneteiben. Emiatt példának okárt a listán szereplő többi kripto-influenszer már jó pár alkalommal támadta Schiffet. Így volt ezzel a Lunarcrush listáján most ötödik helyen álló bitcoin-podcaster, Max Keiser is. Mindenesetre a számok nem hazudnak, az elemzés igazából azon alapult, hogy december 24-étől a mai napig eltelt hét napban hogyan muzsikáltak a Twitteren a különböző személyek tweetjei. Ez alapján Schiff tweetjeit ebben az időszakban 17140 lájkot kaptak és 30384 esetben jutottak el a felhasználókhoz. És a Lunarcrush nem csak a bitcoin influenszerséget figyeli, hanem a többi kriptovalutát is. Ez alapján például Schiff nagyon befolyásosnak számít a Litecoin esetén is.

Schiff
Forrás: lunarcrush.com

Schiff véleménye mindenesetre eléggé sarkalatos a bitcoinnal kapcsolatban, egy december 30-án közzétett tweetben például az egész BTC-t piramisjátéknak nevezte.

Azt is hangsúlyozta, hogy szerinte a BTC-hodlerek kizárólag MLM-et csinálnak, hogy minél több felhasználó becsábításával maguknak növeljék a profitot. A többség úgy véli, hogy Schiff csak egy troll, aki valójában nagyon is jónak tartja a BTC-t és csak úgy csinál, mintha az aranyat preferálná. Bár azért az jelzésértékű, hogy Schiff az elnöke a SchiffGold nevű aranykereskedéssel foglalkozó cégnek is.

Kis érdekesség a végére

Ráadásul miért írna olyan sokat a BTC-ről, ha nincs is BTC-je és nem is akar vásárolni. Ahogy egyébként arra a Lunarcrush is rámutatott, az elmúlt időszakban elég komolyan megnőtt a Twitteren a bitcoinról szóló tweetek száma és egyre több a bitcoin-influenszer is. Ez valószínűleg azért van így, mert a legnagyobb kriptovaluta komoly lendülettel száguld a 30 ezres árfolyam felé. Ezzel pedig messzemenően a legtöbbet említett kriptovalutáról van szó, az XRP-t és a Cardanót előzi meg említések számában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük