Senkire se bízd coinjaidat, figyelmeztet a Ledger CEO-ja

A decentralizált szolgáltatásoknak és a hardver tárcáknak köszönhetően többé nem kell harmadik személyre hagyatkoznunk pénzügyi eszközeink és adataink kezeléséhez, állítja Pascal Gauthier, a Ledger kriptovaluta tárca vezérigazgatója, miután nagyobb felelősségvállalásra szólított fel mindenkit.

Gauthier szerint a tőzsdék közelmúltbeli összeomlása alátámasztotta a tényt, a befektetőknek miért nem szabad közvetítőkre hagyatkozniuk pénzügyi döntéseik meghozatalakor. Ugyan a legtöbb szereplő jó szándékú, a férfi úgy véli, a „kriptovaluta iparág még túl fiatal”, a gazdaság pedig „stresszes időszakon megy keresztül”, így egy pillanat alatt megakadályozhatják, hogy a befektetők szükség esetén hozzáférjenek vagyonukhoz (lásd: Celsius Network esete).

“Senkire se bízd coinjaidat és a privát kulcsodat, mert nem tudhatod, mit fognak velük csinálni” – tette hozzá. Elismerte ugyanakkor, hogy bár az embereknek lépniük kellene, amíg „még nem túl késő”, sokaknak gyakran „meg kell égetniük magukat egy kicsit”, mielőtt a nehezebb utat választanák.

Az emberek megelégednének a kényelemmel?

A férfi szerint a web 2.0-ról a web 3.0-ra való átállás még sok időbe telik, mert manapság az emberek megelégednek a megszokott szolgáltatások sebességével és hatékonyságával, „mert az egyszerűbb, ha valaki majd más foglalkozik a problémáddal”. A mai társadalom úgy tekint a kriptovalutákra, mint egy újabb lehetőségre a könnyű pénzszerzésre, azonban nem értik meg, hogy mindez “pénzügyi szabadságot” biztosíthat számukra.

Ami pedig a biztonságra szakosodott vállalatot illeti, Gauthier elmondása szerint oktatással igyekeznek segíteni a hétköznapi embereknek elsajátítani, hogy az internet harmadik generációja előnyeit:

“Sok pénzt költünk tartalomgyártásra és oktatásra, hogy megpróbáljuk megértetni az emberekkel, a törvényhozókkal és szabályozókkal, hogy ez miért egy hatalmas lehetőség, és miért kell a technológiának fejlődnie ahhoz, hogy az emberek szabadabbak legyenek, mint ma.”

A jövőre nézve Gauthier elmondta, hogy rendkívül izgatott azzal kapcsolatban, hogyan fog kibontakozni a blokklánc technológia, és milyen újdonságokon keresztül válik tömegesen elfogadottá:

 „20 év múlva olyan dolgokat fogunk látni, amelyeket ma még el sem tudnánk képzelni” – tette hozzá.