Újabb felvásárlás a kriptopénz piacon: a ShapeShift felvásárolta a KeepKey hardware pénztárca gyártót

A népszerű kriptopénz váltó, a ShapeShift felvásárolta a KeepKey hardware pénztárca gyártót. Az ügyletet szerda délután a KeepKey technológiai igazgatója, Ken Hodler jelentette be.

A ShapeShift felvásárolta a KeepKey startupot

A nagyhal megeszi a kis halatSzerdán jelentették be, hogy a ShapeShift felvásárolja a Keepkey hardware pénztárca gyártó céget. Az ügylet részleteit, így a felvásárlási árat sem hozták nyilvánosságra. Ez a ShapeShift első akvizíciója, mely kifejezetten a hardware iparágra koncentrál.

A bejelentés szerint továbbra is használni fogják a KeepKey márkanevet és a csapat is a régi marad a KeepKeynél, akik a hardware pénztárca fejlesztésén és működtetésén dolgoznak. Ken Hodler, a KeepKey technológiai igazgatója elmondta, hogy biztosak benne, hogy a partnerség garantálja majd mind a KeepKey, mind a ShapeShift sikerét a jövőben.

Ken Hodler épp pár hete nyilatkozott a KeepKeytől, hogy felhagynak a Multibit kriptopénz tárca támogatásával. A bitcoin hard fork miatt ugyanis túl sok mindent kellett volna fejleszteni a pénztárcán, hogy kellően biztonságos tudjon maradni a jövőben, így inkább elengedték azt.

A ShapeShift fejlődik és terjeszkedik

A KeepKey és a ShapeShift már tavaly óta szorosan együtt működik. Tavaly nyár óta ugyanis a KeepKey integrálta ShapeShift fizetési lehetőséget a hardware pénztárcában. Ennek révén könnyen és gyorsan lehet többféle kriptopénzt is vásárolni, melyet aztán biztonságban tarthatunk a hardware eszközön.

Megállapodás a kriptopénz piaconPár hónappal ezelőtt márciusban a ShapeShift sikeres finanszírozási kört tudott lezárni. Összesen 10,4 millió dollár külső forrást vontak be a cégbe a berlini Earlybird Venture Capital kockázati tőke befektetési társaság révén. Akkor arról nyilatkoztak, hogy az új finanszírozási forrást a fejlesztői csapat bővítésére fogják felhasználni. A kriptopénz váltó ugyanis már tavasszal is átlagosan havi 50%-os növekedést tudhatott maga mögött. Több, mint 50000 bitcoin havi forgalom zajlik a platformon, mely negyven különböző kriptopénz között oszlik meg.

Terveik között szerepelt akkor két új termék bevezetése is a platformon. A KeepKey felvásárlása bizonyára az egyik ilyen fejlesztés azzal, hogy nyitnak a hardware pénztárcák irányába. A kriptopénz kereskedési platformok legnagyobb hiányossága ugyanis jelenleg, hogy a tőzsdén tárolt eszközök nincsenek biztonságban a hekker támadások miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük