A KeepKey nem támogatja tovább a Multibit bitcoin pénztárca működését

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A közkedvelt Multibit bitcoin pénztárca tulajdonosa a KeepKey szerdán jelentett be egy blog bejegyzésben, hogy a továbbiakban nem támogatják a szoftver használatát.

Régi motorosnak számított a Multibit bitcoin pénztárca

A Multibit bitcoin pénztárca szolgáltató múltja egészen 2011-ig nyúlik vissza. Népszerű pénztárcának számított a kriptopénz közösségben. 2014 elejére több mint egymilliószor töltötték le szoftvert.

A céget 2016-ban felvásárolta a KeepKey hardver pénztárca egy meg nem nevezett összeg fejében, amit bitcoinban fizettek ki a Multibit korábbi tulajdonosainak. Ekkor a Multibit eredeti fejlesztői kiszálltak a projektből.

Egy kicsit több mint egy évvel később a KeepKey technológiai igazgatója, Ken Hodler jelentette be, hogy a továbbiakban nem tudják tovább támogatni a szoftvert.

Túl sok fejlesztés kellene hozzá

Ken Hodler egy blog bejegyzésben jelentette be, hogy vége Multibit bitcoin pénztárca működésének. Az indokolásban az szerepel, hogy Hodler szerint jelentős mértékű fejlesztésre lenne szükség ahhoz, hogy tovább tudják folytatni a támogatást. Az akadályok között említette a hálózat növekvő tranzakciós költségeit és a bitcoin kódjában várható módosításokat is.

“A valóság az, hogy a Multibithez még sok munka kéne. Van benn egy pár makacs hiba, ami miatt mi fejlesztők és a felhasználók is sokszor fogtuk már a fejünket. Ezek kívül a bitcoin alapvető változáson megy keresztül azt nézve, hogyan működnek a tranzakciós díjak a hálózaton. A SegWit aktiválása miatt a következő hetekben végképp lemarad a technológiában a Multibit.”

A Multibit bitcoin pénztárca támogatását azonnal felfüggeszti a cég. A felhasználóknak azt javasolják, hogy minnél előbb utalják át az ott tárolt bitcoinokat egy másik pénztárcába. Segítségképpen két videót is belinkeltek a bejegyzésbe, hogyan tudják a felhasználók könnyen és gyorsan átutalni a pénzüket egy másik szolgáltatóhoz. A KeepKey igazgatója elsőkörben az Electrum pénztárcáját ajánlja, de természetesen bármelyik másik bitcoin pénztárcát is használhatják a felhasználók.

A bejegyzés végén Hodler megköszönte a fejlesztők korábbi munkáját a projektben. Elmondta, hogy fantasztikus fejlesztésnek tartja a Multibit pénztárcát, ami jelentősen hozzájárult a bitcoin történelméhez.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.