Korea legrégibb bankja blokklánc alapú hitelező platformot indít

Dél-Korea legrégibb pénzintézete, a Shinhan Bank, egy blokklánc alapú hitelező platformot indít, hogy ezzel is gyorsítsa a hitelezés folyamatát, jelentette a Yonhap híroldal.

A Shinhan Bank a blokklánc hitelezőrendszertől elsősorban költség és hatékonyságnövekedést vár mivel általa a kérelmezők online is kérhetnek kölcsönt személyes jelenlét szükségessége nélkül. A cikk szerint az új rendszer lesz az első hasonló típusú kezdeményezés az országban.

Az elosztott főkönyvi technológiát elsősorban a társbankok és intézmények közötti ügyfél hitelesítésnél és a megerősítésnél fogják használni. A rendszerhez csatlakozó intézetek egy egyszeri titkosított jelszó segítségével férhetnek hozzá az adatbázisban tárolt adatokhoz, ami a hitelkérelmi folyamat elbírálásához szükséges.

>>>Kereskedj több mint 400 különböző kriptovalutával a világ legnagyobb tőzsdéjén

Egy Shinhan banki tisztviselő elmondása szerint a mostani kezdeményezés csak az első lépés a sorban, hogy a bank képessé váljon 100%-ban online pénzügyi szolgáltatásokat kínálni.

Dél-Koreában a Shinhan Bank számít a második legnagyobb kereskedelmi banknak és a múlt év óta több aktív fejlesztése is van a blokkláncok terén. 2018 végén például azt jelentette, hogy a belső folyamatainál blokkláncokat használ az emberi hibák minimalizálása érdekében. Korábban pedig kamatláb swap tranzakciókat hajtott végre egy blokkláncon.

Egy kapcsolódó hír, hogy Németországban a DekaBank, dwpbank, DZ Bank és Helaba blokklánc alapú ígérvényt bocsátott ki és a technológia használatával 50%-kal csökkenthető volt a kibocsátási folyamat lépéseinek száma.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük