Sok a hal, kevés a fóka? Egyre több a kriptós állás, de nincs aki betöltse

2018 óta 28%-al nőtt a blokklánc technológiával és kriptopénzekkel foglalkozó állások száma, azonban egyre kevesebben szeretnének elhelyezkedni a szektorban.

Jó helyzetben vannak azok akik most szeretnének elhelyezkedni a kriptopénz iparágban. Egy a napokban megjelent tanulmány szerint ugyanis a szektorban idén is csak bővült az álláslehetőségek száma. A Seen in Indeed jelentése szerint az elmúlt 4 évre vetítve, 1457 százalékos növekedésen van túl a kriptopénz és blokklánc technológia iparága a munkáltatói oldalt tekintve. 

A népszerű álláshirdetési oldal szerint a bitcoin, blokklánc és kriptopénzzel kapcsolatos hirdetések folyamatosan nőnek az elmúlt években. Azonban a szektor specifikus álláskeresések száma ezzel ellentétben egyre csökkenőben van, ami azt jelenti, kínálati állás piac van, minden témával foglalkozó munkerőnek örülhetnek tehát a vállalatok.

A munkakeresés egyrészt összhangban mozog a bitcoin árfolyamával, tehát 2017 év végén kerestek a legtöbben kriptopénzzel kapcsolatos állásokat. Azóta azonban a munkavállalók részéről folyamatos csökkenés volt tapasztalható. A kriptós állások száma eközben töretlenül növekszik felfelé, így egyre nyílik az olló a kevés jó munkaerő és az egyre növekvő álláslehetőségek között.

Továbbra is a számítástechnika területén van a legtöbb állás, architektet, full-stack és frontendes fejlesztőt keresnek a legtöbben. A legtöbb kriptós állást kínáló cégek között pedig olyan multik vannak, mint a Deloitte, az IBM, az Accenture vagy a Cisco. De természetesen a kriptopénz iparágon belül is el lehet helyezkedni, ugyanis a Coinbase, a Ripple, a Circle és a Kraken is tárt karokkal várja a témában jártas munkavállalókat.

Az Indeed szerint a trend várhatóan 2020-ban is folytatódik még annak ellenére is, hogy a kriptopénzek piacán jelentős árfolyam volatilitás és szabályozási bizonytalanságok fordulnak elő.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük