Sok webshopban már kriptóval is fizethetsz a Bitfinex Pay-nek köszönhetően

Szerdán (március 3-án) a Bitfinex kriptotőzsde bejelentette a Bitfinex Pay elindulását, amely egy új, egyszerű, gyors és olcsó megoldás a webshopokat üzemeltető vállalkozások számára, hogy kriptóban is elfogadhassanak fizetéseket.

A CityAM jelentése szerint a Bitfinex Pay widget integrálható az olyan weboldalakra és webshopokra, ahol lehet online fizetni, és lehetővé teszi a weboldal felhasználói számára, hogy Ethereummal (ETH), Bitcoinnal (BTC), Lightning Network BTC-vel (LN) és Tether (USDt) tokenekkel fizessenek  Ethereumon vagy Tronon keresztül. A befizetések közvetlenül a kereskedő Bitfinex-en lévő tárcájába kerülnek átutalásra.

Paolo Ardoino, a Bitfinex igazgatója nagyon optimista

„A kriptovaluta tér őslakosaiként arra törekszünk, hogy a technológiai és a fizetési területeken bevett szokásokat átvegyük, kiaknázva a technológiával kapcsolatos ismereteinket, hogy a kriptofizetéseket a mainstreambe hozzuk…”

“Ami a kriptóban történő fizetést illeti, generációs változás történik a gondolkodásmódban, és a fogyasztók következő generációja már ráhangolódik a digitális fizetések számos új lehetőségére.”

Ardoino hozzátette:

„Ez a digitális pénz kora, és a Bitfinex Pay segítségével intuitív és zökkenőmentes módszert hoztunk létre az online kereskedők számára, hogy kriptóban fogadják a fizetéseket. A Bitfinex új szolgáltatása lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy könnyen felkészüljenek a kriptós fizetések támogatására, mivel egyre több fogyasztó számára válik kényelmessé az áruk és szolgáltatások digitális tokenek használatával történő fizetése.”

A CityAM jelentése a következőket tartalmazta:

„Az integrált fizetési technológiával rendelkező kereskedő ügyfelei egyszerűen rákattintanak a Bitfinex Pay gombra, ami a fizetési oldalra irányítja őket. Miután a fizetés megtörtént a kereskedő által elfogadott kriptovalutával, az ügyfeleket visszairányítják a kereskedő weboldalára.”

Ami a díjakat illeti a jelentés szerint:

„Noha nem kell fizetni a Bitfinex Pay használatáért, az adott blokkláncon felmerülő tranzakciós díjakat az online kereskedők és ügyfeleik viselik. Az ügyfelek maximum 1.000$ összegig használhatják a Bitfinex Pay szolgáltatását.”

Az alábbi ábra megmutatja, hogy mindez hogyan működik az ügyfél szemszögéből:

Bitfinex

És ezeket kell tenned, ha a Bitfinex Pay szolgáltatását szeretnéd használni a weboldaladon:

  • Jelentkezz be a Bitfinex fiókodba vagy regisztrálj
  • Végezd el az ellenőrzési folyamatot legalább középszintig
  • Jelentkezz kereskedői igazolásért
  • Állíts be egy új al-fiókot és hagyd jóvá
  • Hozz létre egy API kulcsot
  • Hozz létre egy rendelést hitelesített API-végpontokkal
  • Integrált a rendelésazonosítót a Bitfinex Pay-be, és ágyazd be a fizetési workflowba
  • A fizetési státusz megszerzéséhez a Bitfinex Pay meghívja az API végpont webhook-odat
  • A sikeres befizetéseket a kereskedő alszámla-tárcádba helyezi el

A Bitfinex a jövőben további kriptovaluták támogatását is tervezi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük