Sokan pártolhatnak el az Ethereumtól a brutális tranzakciós díjak miatt

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lark Davis, vagy másnéven The Crypto Lark kriptoinfluencer arra figyelmeztetett, hogy az Ethereum komoly felhasználói bázistól eshet el az elképesztően magas gas díjak miatt.

Annak ellenére, hogy Davis 2021-ben öt számjegyű Ether árat jósolt, most azt állította február 19-én megjelent videójában, hogy az Ethereum drága tranzakciós díjait csak a pénzes befektetők engedhetik meg maguknak, ami miatt a kisebb felhasználók kénytelen lesznek a versenytársakra átmenni. Példának a Binance Smart Chain-t (BSC) hozta fel, mely mostanában egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

A jelenlegi díjak az influencer szerint brutálisan magasak, ezért úgy véli, hogy az Ethereum fejlesztőinek minél hamarabb be kellene vezetni az Ethereum 2.0-át, mellyel megakadályozható lenne a felhasználók tömeges elvándorlása olcsóbb alternatívák felé.

„Most eljutottunk arra a pontra, ahol nagy szükség van az ETH 2.0-ra, gyerünk Vitalik, haladj ember!… Egy Uniswap-on indított tranzakció manapság átlagosan 50 dollárba kerül, ez egyszerűen őrület” – mondta Davis.

2020. december elsején indult el az ETH 2.0 nulladik fázisa, az Ethereum 2.0 Beacon Chain. Az első fázis indulása legkorábban csak 2021 év végére várható. Az Ethereum átlagos tranzakciós díja a Bitinfocharts.com szerint 30 dollár körüli szintre emelkedett az utóbbi időben.

A Tether szerint is drága mulatság az Ethereum

Mint arról tavaly nyáron mi is beszámoltunk, borzasztóan drágák lettek az tranzakciók az Ethereum blokkláncán. A magas díjaknak egyébként Vitalik Buterin, társalapító sem nagyon örül, hiszen szerinte ezzel csökken a hálózat biztonsága. Sok más kriptoinfluencer is arra mutatott rá, hogy a magas díjak hosszú távon fenntarthatatlanok az Ethereum hálózatán, mert megölik a hasznosságát, hiszen a rajta futtatott okos szerződések többségének egzisztenciális prioritást jelentenek az alacsony díjak. Ha az Ethereum hálózata nem tudja biztosítani fenntartható módon ezt, akkor többen dönthetnek úgy, hogy más blokklánc platformra viszik a DeFi szolgáltatásaikat.

A magas díjak miatt döntött tavaly augusztusban a Tether is úgy, hogy új blokkláncon folytatja. A Tether az OMG hálózatra költözött, ahol gyors és olcsó átutalást tud továbbra is biztosítani.

 

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.