Sörfőzde részvények kriptopénzért? Már ilyen is van!

Kávé vagy prémium autó vásárlása Bitcoinért nem nagy kunszt, többször is írtunk már róla. De mi a helyzet a likvid arannyal, a sörrel? Pontosabban a sörfőzde részvényeivel?

A skót BrewDog sörfőzde pontosan ezt kínálja egy tegnapi bejegyzése alapján. A friss forrásgyűjtési akciója során “részesedést kínál a punkoknak”, aminek keretében bitcoinban és altcoinokban is várja a friss tőkét. Cserébe ingyen sör és részvények ütik a befektetők markát.

Ha a “részvényes punk” címre hajtasz, akkor Bitcoinért, Bitcoin Cashért, Bitcoin SV-ért, Ethereumért, Litecoinért, OmiseGO-ért, Qtumért, Augurért, Rippléért 0x-ért vásárolhatod be magad a sörfőzdébe.

A forrásgyűjtési akciót a BrewDog egyedi sörkínálattal teszi mámorkeltőbbé, amit Cryptonite névre keresztelt: mindazok, akik befektetnek, kapnak belőle egy hatos csomagot.

A sörfőzde részvényesek a hatos pakk mellett más bónuszokban is részesülnek, mint például az újonnan nyíló pubok nyitópartijai és persze a kihagyhatatlan éves részvényesi közgyűlés.

Az UK cégről nem először tudósítunk, múltkor arról kellett örömteli beszámolót tartanunk, hogy a londoni kocsmájuk száműzte a királynő-hasú sátánt az egységéből és kitiltotta a készpénzes sörfogyasztást. A sörfőzde egy közismerten emberi arcát mutató vállalat és saját bevallásuk szerint üzletfilozófiájuk összhangban áll a kriptovaluták jellemezte rebellis szemléletmóddal. “A fejlesztők, bányászok és kriptovaluta használók pontosan ugyanilyenek. Erejük egyesítése a régi és az új pénzügyi rendszerek összetársítására, tökéletesen beleillünk.”

És ahogy kutakodtunk, rá kellett jönnünk, hogy a skót sörfőzde már Budapesten is jelen:

Az “Equity for Punks” séma keretében a befektetők 25 fontért vásárolhatnak részvényeket a sörfőzdében és mindezt már kriptókért is. Elmondásuk szerint már több mint 114 ezren fektettek be a BrewDogba, bár azt a közleményükben kiemelik, hogy a laza tálalás ellenére senki se vegye félvállról a befektetését: a részvények értéke mehet átlósan, krikszkrakszban és spirálban, ahogy azt a kriptósok már megszokhatták a tőzsdéken.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük