Sosem lesz már jóváhagyva egy Bitcoin ETF beadvány sem?

Ezen a héten pénteken az amerikai értékpapír felügyelet ismét ügy döntött, hogy nem dönt Bitcoin ETF ügyben.

Az amerikai értékpapír piaci felügyelet, a SEC március  29-én pénteken ismét elodázta a döntést két Bitcoin ETF beadvány kapcsán. A megjelentetett sajtóközleményben a SEC magyarázkodni kényszerült miért tart ennyi ideig a NYSE Arca és a Bitwise ETF beadványának átnézése.

A mostani körben két Bitcoin ETF került az értékpapír piaci felügyeletet elé.

Bitwise és NYSE Arca közös Bitcoin ETF beadványa

Egyelőre nem lesz bitcoin ETFA Bitwise Bitcoin ETF beadványát idén február 15-én nyújtották be a SEC-hez. A döntéshozatalra 45 napja van hivatalosan a felügyeletnek, melyet további 45 napra meghosszabbíthat.

A SEC most ezzel a hosszabbítással élt, arra hivatkozva, hogy szükséges a döntéshozók számára további időt biztosítani arra, hogy kellően átgondolt döntés szülessen. A jogszabályok szerint a döntéshozatalra előírt periódus vége május 16-án fog lejárni, eddig az időpontig muszáj döntés hoznia így vagy úgy a felügyeletnek.

VanEck SolidX Bitcoin ETF beadvány

A Van Eck SolidX Bitcoin ETF beadványa tavaly került először a felügyeleti hatóság elé. Számos hosszabbítás és ide-oda dobálás után végül a CBOE visszavonta január elején a beadványát és inkább újként újra beadta a dokumentációt január 30-án. Itt az első 45 nap február 20-án járt le, melyet ismételten meghosszabbítottak május 21-ig.

Gabor Gurbacs, a VanEck digitális eszköz kereskedésért felelős divízió vezetője írta ki a Twitterre az új, május 21-ei dátumot. A döntés elhalasztása ellenére bizakodó a jövővel kapcsolatban.

Sosem lesz jóváhagyva egy Bitcoin ETF sem?

Eddig még egyetlen Bitcoin ETF beadványt sem hagyott jóvá az amerikai értékpapír piaci felügyelet, pedig már évek óta sorra kerülnek elé a beadványok. Azonban több szakértő szerint talán idén végre pozitív döntés is születhet.

Rober Jackson, a SEC egyik döntéshozója korábban egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy úgy gondolja, lesz majd egyszer egy olyan ETF beadvány amely megfelel az elvárásoknak minden szempontból.

Jake Chervincks, a Kobre Kim jogi tanácsadó cégtől a Coindesknek adott interjújában továbbment és azt mondta, hogy a következő 10 hónap fejlesztés a kriptopénz szektorban elég kell hogy legyen arra, hogy egy Bitcoin ETF-et végül jóváhagyjon a felügyelet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük