A spanyol kormánypárt kriptó és blokklánc törvénytervezet készít

A következő napokban a spanyol kormánypárti Partido Popular bemutatja a kriptovalutákat és blokklánc technológiát szabályozó törvénytervezetét, jelentette a La Vanguardia.

A PP államtitkára, Teodoro Garcia Egea a döntést az ISDE blokklánc kutatóközpont megnyitó ünnepségén jelentette be Madridban. Az törvénytervezet mögötti indok a befektetői bizonytalanságok eloszlatása, és hogy mindenki számára biztos jogalapot biztosítsanak egy saját kriptovaluta kibocsátáshoz.

Egea elhintette az adócsökkentés lehetőségét is a decentralizált technológiát hasznosító startupok számára, amit követne egy nemzeti blokklánc tanács, valamint a technológia hirdetésére létrehozandó oktatási platform.

Az intézkedések elsődleges célja Spanyolország blokklánc nagyhatalommá tétele és ahelyett, hogy a régió után kullogna, a technológia élére kíván állni, jelentette ki a politikus.

Spanyolország a blokklánc technológia potenciálja kapcsán továbbra is az egyik legoptimistább uniós állam. Aktívan támogatja hasznosítását a városok publikus infrastruktúrájában és a magánszférában egyaránt. A friss fejlemények egyébként szöges ellentétben állnak egy három évvel ezelőtti cikkünk apropójával, melyben arról írtunk, az Ibériai ország megadóztatná a kriptovaluta bányászatot.

A kriptós adóelkerülés ellen a spanyol pénzügyminiszter is kikelt, aki a múlt hónapban jelentette be, 15 000 kriptókkal tranzaktáló állampolgár adópapírjait kívánja átnézetni.

Borítókép: Don Quite előadás, Pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük