A SEC tovább késlelteti a spot Ethereum ETF-eket, új nyomtatványokat kéri

Az SEC észrevételeket tett az S-1 formanyomtatványokkal kapcsolatban, és július 8-ig kéri a papírok újbóli benyújtását. Legalább július közepéig-végéig késhet a spot Ether ETF-ek jóváhagyása.

Az Egyesült Államokban működő spot Ether tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) indítását sokan már július 2-ára várták, ezért az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) halasztása váratlanul jött.

Tovább csúszhat az ETF-ek jóváhagyása

Eric Balchunas, a Bloomberg vezető ETF-elemzője szerint az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) arra kérte a leendő spot Ethereum tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) kibocsátóit, hogy július 8-ig újra nyújtsák be S-1 formanyomtatványaikat.

Ez késleltetné az Ethereum ETF-ek elindítását július közepére vagy későbbre. Az SEC vezetője, Gary Gensler a múlt hónapban azt mondta a szenátusnak, hogy a spot ETH ETF-eket idén nyáron fogják jóváhagyni. Ha további hibákat találnak a nyomtatványokban, akkor az indulás akár a nyár végéig is elhúzódhat.

Az ETF Store elnöke, Nate Geraci szerint az S-1 legutóbbi felülvizsgálata viszonylag csekély mértékű volt, ezért azt jósolta, hogy az SEC 14-21 napon belül engedélyezi a kibocsátók kereskedését. Ennek ellenére nem biztos, hogy ez lesz a végleges benyújtás, ami további fordulókat jelenthet az SEC és a kibocsátók között.

Az S-1 jóváhagyása a második része az indításához szükséges folyamatnak. Az első rész a 19b-4 formanyomtatványokat érintette, amelyek májusban kaptak zöld utat. A 19b-4-es papírokkal ellentétben az S-1 nincs konkrét határidőhöz kötve, így a kibocsátók a SEC felülvizsgálati és jóváhagyási ütemtervétől függenek.

Az ambiciózusabb válallatok, mint a VanEck már olyan nyomtatvényokat is kitöltöttek, amelyek elfogadása esetén már július 8-án listázásra kerülnének az Ethereum ETF-ek. Gary Genslet azonban azt állította, hogy a tőzsdei bevezetés hónapokba telhet, és lehet, hogy egészen szeptemberig nem fog megtörténni.

Az Ethereum árfolyama

A május 20-án megjelent 75%-os jóváhagyási esély felrobantotta a közösségi médiát. Az Ethereum emelkedésbe kezdett és egy nap alatt közel 600 dollárt emelkedett. A várakozással ellentétben a siker elmaradt, így júniusban az árfolyam enyhe csökkenő tendenciát mutatott, de stabilan tartja magát az 3200 dolláros szint felett. A tokent jelenleg ETH Price ETH Price kereskedik.

 

 

ethereum, etf, spot, árfolyam, előrejelzés

Az Ethereum árfolyama az elmúlt egy hónapban. Forrás: Coinmarketcap.com

A Bitcoin ETF-ek elfogadása és az intézményi érdeklődés jelentős hatást gyakorolt az árfolyamra, ezért minden okunk meg lehet a bizakodásra. De fontos megemlíteni, hogy az Ethereum ETF-ek lényegesen kisebb beáramlást tapasztalhatnak, aminek következtében a növekedés mértéke is csekélyebb lehet. Az elfogadás árfolyamra gyakorolt hatásairól és a lehetséges következményekről részletesebben itt olvashatsz.