A Stellar felhasználók száma meghaladta az egymilliót

A nyílt forráskódú, közösségi tulajdonú Stellar fizetési hálózat a napokban átlépte az egymilliós felhasználószámot.

Csak 2018. júliusában 350 000 új fiókot regisztráltak. Ezen felül több mint 3300 Stellar digitális eszközzel kereskedtek a blokkláncán, melyek összesített értéke 48.75 milliárd XLM (kb. 11.5 milliárd amerikai dollár) több mint 8 millió ügylettel.

Összehasonlításképp 2017-ben csupán 50 millió XLM cserélt gazdát az XLM láncon.

Mióta 2017 végén a projekt bejelentette társulását az IBM-mel, a Stellar folyamatosan rivaldafényben tündököl. A decentralizált projekt közösségét és fejlesztőcsapatát elkerülték a többi coinra krónikusan jellemző belviszályok mialatt egyre több ICO startup dönt úgy, hogy az Ethereum helyett a az alternatív blokkláncot fogja felhasználni tokenkibocsátásához.

Csillagászati fejlődés

Nem sokkal korábban jelentette be közösen a Stellar és az IBM, hogy egy az amerikai dollárhoz rögzített stabilcoin fejlesztésén dolgoznak. A stabilcoinokat a kriptoközösségen belül sokan ambivalens módon közelítik meg mivel az USDT Tether révén rengeteg gyanús ügylet bontakozott ki körülöttük a hónapok során. Ugyanakkor az is igaz, hogy sokan a kriptopénzek Szent Gráljának tartják azokat lévén egyesítik magukban a blokkláncok jelentette technológiai felsőbbrendűséget és a fiat pénzekkel járó fiskális stabilitást. Egy Stellar alapú stabilcoin bevezetése, mely mögött információtechnológiai piacvezető IBM segédkezik, katalizátorként hathat az XLM elfogadottság növekedésére.

A Stellar alapú ICO-k tekintetében számos ígéretes token projekt van fejlődőben: mezőgazdasági föld, fizetési megoldás, mobilos adatforgalom, szén-dioxid kvóta tokenizálás, csak pár a fejlesztések közül.

Múlt év júniusában a közösségi projekt 500 millió dollárt költött a Szilícium-völgyi Chain felvásárlására. A vállalat egy főkönyv-mint-szolgáltatás applikáción dolgozik mely nagyban elősegítheti a Stellar core által megfogalmazott végső célt, a globális pénzügyi rendszer forradalmasítását.

Ami érdekes még az egy milliós felhasználói bázis tekintetében, hogy a felhasználók 35%-a az előző hónapban regisztrált a platformra ami gyorsuló elfogadottságot indukál. Amennyiben a friss növekedést organikusan érte el projekt, akkor várhatóan pár hónapig még ki fog tartani a felhasználói bázis érdemi növekedése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük