A stock to flow modell szerint a BTC még az idén 98 ezer dollár lesz

A PlanB által bemutatott Bitcoin stock to flow modell felvázolja a szűkösség és az érték közötti kapcsolatot, amely hosszú távon jó előre jelzője volt a kriptovaluta ártrendjeinek.

Az S2F modell jelenleg azt sugallja, hogy a legrosszabb esetben is a BTC árfolyama novemberig túllépi a 98 ezer dollárt. Ez a bátor állítás a legutóbbi piaci fejlemények tekintetében rendkívül optimista előrejelzésnek tekinthető.

Az S2F módszertana és pontossága

Összehasonlítva a Bitcoint az olyan nemesfémekkel, mint az arany és az ezüst, a PlanB a statisztikai adatokat használta fel egy meghatározott kapcsolat felvázolására az adott eszköz értéke és szűkössége között. Az alapvető hipotézis az, hogy minél könnyebb egy árut előállítani, annál nehezebb megőriznie az értékét, feltételezve, hogy a kereslet stabil marad.

A PlanB megjegyzi, hogy a keresletet a kizsákmányoló kormányok fogják vezérelni negatív kamatlábak kiszabásával. A nagy kereslet nyertesei lesznek még a milliárdos befektetők és a intézményi befektetők, akik különféle hedge pozíciókat vesznek fel az inflációval szemben. Ezekre az információkra építve, a hatalmi törvényekkel és a fraktálok megfigyelésével együtt, amelyekre a BTC ára gyakran reagál, létrehoztak egy olyan modellt, amely meglehetősen szilárdnak bizonyult az elmúlt 2 évben.

Viharos vizek várhatók

A 6 számjegyű BTC ár felé vezető út nem lesz zökkenőmentes. A PlanB legújabb tweetje valóban optimistán látja a Bitcoin kilátásait az év végére. Azonban azt is megjegyzi, hogy a következő hónapokban lehetséges „gyengeség” következhet be egy „alaposabb ok” miatt, melyre később derül fény.

A közelmúltbeli halálkereszt formáció kialakulása szerepet játszhat ebben az előre jelzett gyengeségben.

A BTC hosszú távú céljai változatlanok maradtak, és a PlanB szerint még mindig jobban néznek ki, mint valaha. Éppen ezért a Bitcoin tulajdonosainak túl kell élniük a mostani viharos időszakot, és a meg kell tartaniuk a HODL képességüket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.