A Grayscale befektetők kivonulása okozza a Bitcoin árfolyamesést?

Ez a hétvége se fejeződik be jól a bitcoin számára, ugyanis az árfolyama vasárnap délután majdnem 5%-os mínuszban van szombathoz képest.

A 40 ezer dollárnál található ellenállást a bitcoinnak szerdán egy rövid időre sikerült áttörni. De onnantól kezdve az árfolyam mélyrepülésben van, és 5 nap alatt 6 ezer dollárt bukott. Emellett az alacsonyabb kereskedési volumen miatt könnyen lehet, hogy az árfolyam egészen 30 000 dollárig esik vissza.

A Binance kriptotőzsdén az orderbook állományok azt jelzik a mai napra, hogy az eladók egy komoly védőfalat döntöttek le 36 500 dollárnál, és a következő nagyobb támaszfal 31 ezer dollárnál található.

A kereskedők között a fő téma most az úgy nevezett ‘halálkereszt’, ami a BTC/USD kereskedési pár napi és órás bontási grafikonjain jelent meg pénteken. Ez azt jelenti, hogy az 50 napos mozgó átlag vonala keresztezi a 200 napos mozgóátlag vonalát, amelyet tradicionálisan egy rossz ómennek tartanak az árstabilitásra tekintve.

halálkereszt

A történelem azt mutatja, hogy nem minden halálkereszt vezetett nagy veszteségekhez. Crypto Ed, egy népszerű kriptokereskedő véleménye is ezt támasztja alá. “A halálkereszt túl van gondolva”, fejtette ki a a hét első felében a Twitteren.Az egyetlen dolog, amit ez jelent, az az, hogy már túl késő felvenni a short pozíciókat. A legtöbb lefelé tartó mozgás már megtörtént a kereszt kialakulása előtt.”

Adam Back, a Blockstream CEO-ja a Twitteren szintén megszólalt a halálkereszttel kapcsolatban. Ő szerinte is a legrosszabb dolog már mögöttünk van.

Az viszont tény, hogy a bitcoin árfolyama az elmúlt 3 napban 14%-ot esett. A likviditás helyzete is romlik a tőzsdéken, majdnem 150 millió dollár értékű pozíció szűnt meg egyetlen óra leforgása alatt, amikor az árfolyam hirtelen 800 dollárt esett.

A Grayscale befektetők is adják a coinokat

Egy másik teória szerint a mostani árzuhanást az okozza, hogy a Grayscale intézményi befektető részvényesei most élnek az eladási opcióikkal. Ugyanis a következő hetekben egy 6 hónapos periódus ér véget, amikor a befektetők keze meg volt kötve, mert nem adhatták el a részesedésüket. Ez azt jelentheti, hogy az eladói nyomás tovább erősödhet a következő hetekben ugyanis a befektetők kalkulálhatnak úgy, hogy megszabadulnak a Grayscale GBTC, GETH részesedésüktől annak érdekében, hogy minimalizálják a veszteségüket.

Grayscale unlock

A fundamentumok is lejtmenetbe kapcsoltak

A hálózat fundamentumai is aggodalomra adnak okot. A hashráta 100 exahash per másodperc (EH/s) alá csökkent, miután a bányászati disztribúció megváltozott a kínai kormányzati nyomás hatására. Ez jelentős visszalépés a mindenkori 198 EH/s csúcshoz képest.

Bitcoin hashráta
A bányászati nehézség, amely két egymás követő alkalommal is csökkent, most ismét azt mutatja, hogy egy 9.7%-os visszaesés várható a következő 9 napban.

Legutoljára, amikor a bitcoin három egymást követő lefelé történő kiigazítást mutatott a bányászati nehézségben, utoljára az előző medvepiac idején, még 2018-ban volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük