Egy svájci kisvárosban már bitcoinban is be lehet fizetni az adót

A svájci Zermatt kisváros adófizetői bitcoinban (BTC) is fizethetik a helyi adóikat.

Az új adófizetési lehetőséget a Bitcoin Suisse blokklánc technológiai vállalattal kötött partnerségük teszi lehetővé, ami instant svájci frankká konvertálja a bitcoinban érkező adóbevételeket.

A Bitcoin Suisse közleménye szerint Zermatt 2020. január 28-ától teszi lehetővé a helyi adók befizetését bitcoinban.

Az adófizetők a helyi adókat bitcoinban online vagy a Bitcoin Suisse PoS terminálján keresztül fizethetik be. A terminált a zermatti városházán helyezték ki. Ha online szeretnék befizetni, akkor előbb regisztrálniuk kell a zermatti adóhivatalnál kriptovaluta adózási szolgáltatás igénybe vétele céljából.

Romy Biner-Hauser, Zermatt polgármestere szerint a bitcoin alapú adózás miatt jelentősen megnőtt az igény a városban, ezért is vezetik be:

“Az innovatív, úttörő szellem a Zermatt egyik védjegye, ezért örömmel támogatjuk a lakosokat a szükséges megoldások biztosításában,” – véli a polgármester.

Zermatt nem az első város Svájcban, ahol bitcoinban végrehajtható adózás érhető el. Az első Zug kanton volt, ami 2016 óta fogadja el a helyi adó rendezését bitcoinban. Nem is csoda, hogy így tett, hisz a kanton különösen népszerű a kriptovaluta és kriptográfiai vállalkozások körében. Nevezik a svájci kripto-völgynek, itt székel az Ethereum Alapítvány, a Crypto.com, Nexo, Shapeshift, Xapo, de van itt irodája a hardvergyártó Bitmainnek is.

Érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük